Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!

joulukuu 24th, 2014

Hyvää joulua!

Toivottavasti te kaikki pääsette rauhoittumaan lähimmäistenne kanssa ja nauttimaan pyhien parhaista puolista. Mekin vetäydymme nyt joulun rauhaan, ensi viikolla palvelemme maanantaina, tiistaina ja perjantaina.

Ystävällisin terveisin

Lainaajan tiimi

Kuva: Riccardo Cuppini

Lainaajan esittelyvideo

joulukuu 2nd, 2014

Teimme pienen esittelyvideon Lainaajasta ja vertaislainauksesta. Mitä mielipiteitä herättää?

Käyttökatkos Lainaajassa tiistaina 25.11.

marraskuu 21st, 2014

Aamupäivän aikana sivuillemme ei pääse kirjautumaan

Päivitämme palvelimemme uusiin tiistaina aamupäivällä 25.11. Tarkoituksena tällä on parantaa toimintavarmuutta. Palveluntarjoajamme on suomalainen Upcloud, joka tarjoaa huippulaatua nopeuden, toimintavarmuuden ja tietoturvan osalta pilvipalveluissa.

Tiedotamme päivityksen valmistumisesta Facebookin ja Twitterin kautta. Mikäli päivityksen valmistumisen jälkeen et pääse heti sivuillemme, suosittelemme selaimen uudelleen käynnistämistä.
korjaustaKuva: Flickr/jphilipg

 

Tiedote: Päivitys lainatilin ehtoihin

marraskuu 19th, 2014

Olemme tänään päivittäneet lainatilin käyttöehtoja. Muutokset on tehty tarkentamaan lainatilin lainojen arvostusta ja maksuja. Lisäksi sijoittajat on asetettu Vertaislaina Oy:n johdon ja omistajien (sisäpiiri) kannalta etuoikeutettuun asemaan lunastuksissa.

Lue ehdot kokonaisuudessaan täältä: https://www.lainaaja.fi/lainatilin-kayttoehdot.html

Tiedote: Lainaajan johdon sijoitukset

marraskuu 7th, 2014

Meiltä on pyydetty tietoa kuinka paljon Lainaajan johto ja omistajat ovat sijoittaneet. Läpinäkyvyyden ja avoimuuden kannalta tämä pyyntö on kohtuullinen. Lainaajan johto ja omistajat ovat sijoittaneet tähän mennessä yhteensä 123 tuhatta euroa Lainaajan kautta myönnettäviin lainoihin. Summassa on mukana suoraan lainoihin sijoitukset ja välilliset sijoitukset, mukana ei ole kertynyttä korkoa.

läpinäkyvyys

Läpinäkyvyyttä

Näitä tiedotuksia on tarkoitus jatkossa julkaista useammin, joko blogiimme tai suoraan päivittyvä luku sivuillemme.

Kuva: Flickr/Jeff Wallace

 

Onko vertaislainaus kuluttajaluottojen myöntämistä vai luotonvälittämistä

marraskuu 3rd, 2014

Keskeinen ero vertaislainauksen ja luoton myöntämisen välillä on siinä, kuka tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Meille on tullut kysely Kilpailu- ja kuluttajavirastolta onko vertaislainojen myöntäminen Kuluttajasuojalain 7. luvun 1 §:ssä määritettyä kuluttajaluottojen myöntämistä. Olemme toimittaneet heille jos vastauksemme, jonka keskeinen perustelu oli lainanantajien itsenäisesti tekemä päätös lainan myöntämisestä tai myöntämättä jättämisestä. Tällöin tulkintamme mukaan kyseessä on vertaislainaus.

laki

Huolimatta erimielisyydestämme tulkinnassa lainojen myöntämisestä, Lainaaja.fi haluaa noudattaa kaikilta osin avointa ja rehellistä vertaislainausta. Meidän tavoitteemme on tarjota paremmat korot sekä lainanottajille että sijoittajille, keskeisenä osana tähän kuuluu tuotteidemme ja palvelujemme jatkuva parantaminen. Koska osassa pienemmistä lainoistamme todellinen vuosikorko on voinut nousta yli laissa määritetyn rajan, olemme tehneet muutoksia estääksemme tällaisen tapahtumisen jatkossa. Keskeinen muutos on, että jatkossa myöntämämme lainat hyväksytyiltä ja haastatelluilta lainanhakijoilta ovat vähintään 2000€. Näin todellinen vuosikorko nousee korkeintaan 41 prosenttiin ja tarjousten mukaan jää usein alhaisemmaksi. Meiltä voi ottaa pienemmänkin lainan, tällöin asiakkaalle jää kuitenkin mahdollisuus myöhemmin hakea täydennystä lainaansa.

Kuva: Flickr/smlp.co.uk

Lainatili nyt auki kaikille!

marraskuu 1st, 2014

Syksyllä rajoitetusti avaamamme lainatili on nyt avoinna kaikille sijoittajille! Lainatili tarjoaa nopeimman ja helpoimman tavan sijoittaa vertaislainoihin, tee vain sijoitus lainatiliin ja rahasi on samoin tein tuottamassa.

lainatili

Lainatilin kautta sijoituksesi hajautuu satoihin eri lainoihin tarjoten näin parhaan mahdollisen riski-/tuottosuhteen. Kaikki tämä tapahtuu automaattisesti, voit myös halutessasi lunastaa neljä kertaa vuodessa sijoituksesi.

lainatili ja tuotto

Viime päivityksestä olemme tehneet vielä erään hienon lisän lainatilin toimintaan. Aiemmin ulosoton/perinnän vahvistamat luottotappiot ovat olleet verotuksessa vähennyskelvottomia yksityishenkilöille. Nyt lainatilin kautta nuo ovat kuluja jotka vähennetään saadusta tuotosta. Lue tarkemmin lainatilin ehdoista

 

Lainanhakijoiden haastattelu

lokakuu 26th, 2014

Olemme viime viikosta lähtien soittaneet jokaisen lainanhakijan läpi. Haastattelussa tarkistetaan vielä hakijan kanssa lainahakemuksessa ilmoitetut tiedot, kuten tulot, lainojen määrä, kuukausittaiset menot ja lainan käyttökohde. Tarkoituksena on entistä paremmin tuntea asiakkaat, joiden taloudellinen tilanne on hyvä ja joita meidän lainamme voi auttaa.

haastattelu

Muutoksen näkyvät vaikutukset eivät ole olleet vielä suuria, tässä kuussa olemme hyväksyneet lainahakemuksista noin 30 prosenttia. 95 prosenttia haastatelluista on hyväksytty lainanhakijoiksi.

Kuva: Flickr/bpsusf

Uutta ilmettä syksyyn

lokakuu 24th, 2014

Kuten monet teistä ovat jo huomanneet, olemme päivittäneet sivustomme ulkoasua. Vaikka uusi ilme aina piristää, päätavoite oli tehdä sivuistamme responsiiviset. Tämä tarkoittaa sisällön skaalautumista ruudun koon mukaan, kännyköistä isoihin HD-näyttöihin. Teemme vielä pieniä viilauksia ulkoasuun ja toivomme palautetta sivuista tai bongaamistanne virheistä.

SyksyLisäksi meille on tulossa monia merkittäviä uudistuksia lähiaikoina joista olen erityisen innostunut. Pysykää kuulolla!

Kuva: Flickr/Barbara

 

 

Nimimerkit velkakirjalla

syyskuu 5th, 2014

Olemme tehneet muutoksen velkakirjoihin, jatkossa uusissa velkakirjoissa lainaottajalle näkyvät lainanantajien nimimerkit.  Syynä muutokselle on Velkakirjalain hengen noudattaminen, jotta lainanottaja on perillä kuka hänen velkansa omistaa. Lainan omistaja muuttuu esimerkiksi lainojen jälkimarkkinoilla tehdyissä kaupoissa. Muita käytännön vaikutuksia tällä uudistuksella ei ole lainanottajille tai lainanantajille.

velkakirjaKuva: Flickr/Paul Townsend