Oletko robotti? Me ja Google selvitämme sen puolestasi

maaliskuu 20th, 2015

Pieni, mutta hauska päivitys sivuillemme. Sivujemme alalaidassa on yhteydenottolomake, lisäsimme sinne tänään pienen testin millä voit selvittää oletko robotti!

robottitesti

Vakavammin, kyseessä on Googlen kehittämä tekniikka jolla estetään roskapostin leviäminen yhteydenottolomakkeiden kautta. Sen sijaan että joutuisit tihrustamaan epäselviä kirjaimia pienestä kuvasta, kehittyneempien algoritmien avulla voi pelkkä rastittaminen tunnistaa sinut ihmiseksi. Pieni askel ihmiselle, hieman suurempi tekoälylle ja roskapostin estoille.

 

Tarkemmat luottoluokitukset

helmikuu 23rd, 2015

Olemme julkistaneet tänään tarkemmat luokitukset lainoihin. Niiden perustana on aiemmin julkistamamme luokitellut lainat, niiden pohjalta on tuotu lisää painoarvoa aiemmalle maksukäyttäytymiselle.

 

luokittelu

 

Luokittelun pohjalta saatujen tulosten perusteella on tarjota yhtä tarkemmin hakijakohtaista korkoa ja kuukausimaksua. Tavoitteemme että hyvin asiansa hoitavat lainanottajat saavat jatkossa entistä edullisemmin lainansa.

Lainojen jakautuminen luokittain

Lainaajassa lainojen luokitus perustuu pääasiassa hakijan tuloihin, velanhoitomenoihin sekä aiempaan maksuhistoriaan:

A+ = luokitellut lainat joihin on maksettu vähintään 6 maksua ajallaan ja muut laina joihin on maksettu 15 maksua ajallaan.

A = luokitellut lainat ja muut lainat joihin on maksettu 12 maksua ajallaan.

A- = aiempi laina maksettu takaisin ajallaan tai lainaa on maksettu vähintään 6 maksua ajallaan.

B = luokittelemattomat lainat sekä lainat jotka on maksettu myöhässä takaisin.

C = perinnässä olevat lainat joita maksetaan takaisin.

C- = perinnässä olevat lainat joihin ei ole tullut maksua 180 päivään

D = Vahvistetut luottotappiot.

25.2: Muokattu C- ja D -luokkien osalta.

Tiedote lainatilistä ja uudistuksista

helmikuu 18th, 2015

Lainatilillä hieno alku

Tämä kirjoitus on alun perin julkaistu lainatilin sijoittajille.

Iloksemme voimme kertoa että Lainatili on lähtenyt liikkeelle erittäin mukavasti. Olemme myös saaneet hyvin palautetta toiminnoista ja niiden perusteella teemme pieniä muutoksia.

Merkittävin muutos on kassavirran osalta: tarjoamme Q2/2014 alussa mahdollisuuden saada korkotuottoa vuosineljänneksittäin. Tuotto maksetaan heti vuosineljänneksen päätyttyä ilmoittamallesi vastatilille. Voit valita omissa asetuksissasi haluatko koronmaksun vai koko pääoman takaisinsijoituksen.

Tilastot lainatilistä

Näet tilastot ja tiedot lainatilin sijoituksestasi kirjautumalla sisään Lainatilille ja valitsemalla Tilastot-välilehden. Tilastoissa on oman sijoituksesi kehitys sekä koko portfolion arvioitu kuukausittainen kassavirtatuotto. Lisäksi myönnetyille lainoille on alla olevan kuvan mukainen tarkempi luokitus.

jakauma

 

Tilastot ovat nähtävissä myös käyttäjille, jotka eivät ole vielä sijoittaneet lainatilin kautta.

Uudistuksia Lainaajaan

helmikuu 9th, 2015

Olemme viime aikoina puurtaneet uudistuksia Lainaajaan. Keskeisimpänä on lainatilimme kehittäminen mutta monia muita uudistuksia on tulossa. Tiedotamme näistä tarkemmin päivitysten edetessä, tässä lyhyt vilkaisu merkittävimpiin uudistuksiin.

Lainatilille:

  • minimisijoitus on nyt 500€
  • tuottojen maksu vuosineljänneksittäin
  • tilastot lainatilistä

Vilkaisu

Muut uudistukset:

  • tilastot sisäisellä korkokannalla myöntökuukauden ja kuukausittaisen kassavirran mukaan
  • lainanottajien tarkempi luokittelu
  • automaattisen lainauksen kohdistaminen eri luokkiin
  • oman tilin näkymän pienet parannukset

Kuva: Flickr/Len Matthews

Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta!

joulukuu 24th, 2014

Hyvää joulua!

Toivottavasti te kaikki pääsette rauhoittumaan lähimmäistenne kanssa ja nauttimaan pyhien parhaista puolista. Mekin vetäydymme nyt joulun rauhaan, ensi viikolla palvelemme maanantaina, tiistaina ja perjantaina.

Ystävällisin terveisin

Lainaajan tiimi

Kuva: Riccardo Cuppini

Lainaajan esittelyvideo

joulukuu 2nd, 2014

Teimme pienen esittelyvideon Lainaajasta ja vertaislainauksesta. Mitä mielipiteitä herättää?

Käyttökatkos Lainaajassa tiistaina 25.11.

marraskuu 21st, 2014

Aamupäivän aikana sivuillemme ei pääse kirjautumaan

Päivitämme palvelimemme uusiin tiistaina aamupäivällä 25.11. Tarkoituksena tällä on parantaa toimintavarmuutta. Palveluntarjoajamme on suomalainen Upcloud, joka tarjoaa huippulaatua nopeuden, toimintavarmuuden ja tietoturvan osalta pilvipalveluissa.

Tiedotamme päivityksen valmistumisesta Facebookin ja Twitterin kautta. Mikäli päivityksen valmistumisen jälkeen et pääse heti sivuillemme, suosittelemme selaimen uudelleen käynnistämistä.
korjaustaKuva: Flickr/jphilipg

 

Tiedote: Päivitys lainatilin ehtoihin

marraskuu 19th, 2014

Olemme tänään päivittäneet lainatilin käyttöehtoja. Muutokset on tehty tarkentamaan lainatilin lainojen arvostusta ja maksuja. Lisäksi sijoittajat on asetettu Vertaislaina Oy:n johdon ja omistajien (sisäpiiri) kannalta etuoikeutettuun asemaan lunastuksissa.

Lue ehdot kokonaisuudessaan täältä: https://www.lainaaja.fi/lainatilin-kayttoehdot.html

Tiedote: Lainaajan johdon sijoitukset

marraskuu 7th, 2014

Meiltä on pyydetty tietoa kuinka paljon Lainaajan johto ja omistajat ovat sijoittaneet. Läpinäkyvyyden ja avoimuuden kannalta tämä pyyntö on kohtuullinen. Lainaajan johto ja omistajat ovat sijoittaneet tähän mennessä yhteensä 123 tuhatta euroa Lainaajan kautta myönnettäviin lainoihin. Summassa on mukana suoraan lainoihin sijoitukset ja välilliset sijoitukset, mukana ei ole kertynyttä korkoa.

läpinäkyvyys

Läpinäkyvyyttä

Näitä tiedotuksia on tarkoitus jatkossa julkaista useammin, joko blogiimme tai suoraan päivittyvä luku sivuillemme.

Kuva: Flickr/Jeff Wallace

 

Onko vertaislainaus kuluttajaluottojen myöntämistä vai luotonvälittämistä

marraskuu 3rd, 2014

Keskeinen ero vertaislainauksen ja luoton myöntämisen välillä on siinä, kuka tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Meille on tullut kysely Kilpailu- ja kuluttajavirastolta onko vertaislainojen myöntäminen Kuluttajasuojalain 7. luvun 1 §:ssä määritettyä kuluttajaluottojen myöntämistä. Olemme toimittaneet heille jos vastauksemme, jonka keskeinen perustelu oli lainanantajien itsenäisesti tekemä päätös lainan myöntämisestä tai myöntämättä jättämisestä. Tällöin tulkintamme mukaan kyseessä on vertaislainaus.

laki

Huolimatta erimielisyydestämme tulkinnassa lainojen myöntämisestä, Lainaaja.fi haluaa noudattaa kaikilta osin avointa ja rehellistä vertaislainausta. Meidän tavoitteemme on tarjota paremmat korot sekä lainanottajille että sijoittajille, keskeisenä osana tähän kuuluu tuotteidemme ja palvelujemme jatkuva parantaminen. Koska osassa pienemmistä lainoistamme todellinen vuosikorko on voinut nousta yli laissa määritetyn rajan, olemme tehneet muutoksia estääksemme tällaisen tapahtumisen jatkossa. Keskeinen muutos on, että jatkossa myöntämämme lainat hyväksytyiltä ja haastatelluilta lainanhakijoilta ovat vähintään 2000€. Näin todellinen vuosikorko nousee korkeintaan 41 prosenttiin ja tarjousten mukaan jää usein alhaisemmaksi. Meiltä voi ottaa pienemmänkin lainan, tällöin asiakkaalle jää kuitenkin mahdollisuus myöhemmin hakea täydennystä lainaansa.

Kuva: Flickr/smlp.co.uk