Miten saada kulutusluotot hallintaan?

 

Meistä jokainen kohtaa elämässään yllättäviä tilanteita, joihin ei aina ole osannut varautua. Joskus yllättävät tilanteet ovat sellaisia, joista selviää rahalla (esim. auton äkillinen rikkoutuminen). Mutta jos säästössä ei ole euron euroa, tyhjästä on pahasta nyhjästä.

Kulutusluotot ratkaisuna äkilliseen rahantarpeeseen

Kulutusluottojen tarjonta on tänä päivänä suurta ja ne tarjoavat apua äkilliseen rahantarpeeseen. Lainaa on saatavilla helposti ja nopeasti – jos vain luottotiedot ja maksuhistoria on kunnossa. Joskus kulutusluottojen helppous ja kasvava rahantarve saavat aikaan sen, että rahavaikeuksissa oleva henkilö voi ajautua velkakierteeseen, eikä näin ollen tulot kata enää menoja.

Miten voi välttyä ylivelkaantumiselta?

Jotta tähän tilanteeseen ei joutuisi, tulee aina, oli sitten kyse asuntolainasta tai kulutusluotosta, miettiä tarkkaan, miten lainan takaisinmaksun pystyy hoitamaan. Ensimmäiseksi pitää laskea yhteen kaikki tulot ja tämän jälkeen laskea yhteen kaikki kuukausittaiset menot. Menoja laskiessaan kannattaa mieluummin vähän yliarvioida kuin aliarvioida.

Mikäli menot ovat suuremmat kuin kuukausittaiset tulot, laina ei ole ratkaisu ongelmaan. Laina on ratkaisu hetkelliseen rahantarpeeseen, ei jatkuvaan. Mikäli kuukausittaiset menot ylittävät kuukausittaiset tulot jatkuvasti, tulee menoista karsia. Tai mikäli mahdollista, tuloja kasvattaa.

Miten selviytyä jo olemassa olevista lainoista?

Mikäli tilanne on kuitenkin se, että lainoja on jo ehtinyt kertyä enemmän kuin yksi, kannattaa olemassa olevat lainat yhdistää. Esimerkiksi Lainaajan yhdistelylainan avulla pääsee eroon monista eri kuukausi- ja tilinhoitomaksuista, mikä pienentää kuukausimaksujen yhteenlaskettua summaa.

Toinen vaihtoehto on hoitaa ensimmäisenä kaikkein korkeakorkoisimmat lainat pois. Maksaessaan näitä voi hyödyntää mahdollisia maksuvapaita edullisimmissa lainoissa. On kuitenkin tärkeää muistaa maksaa minimisummat samalla myös matalakorkoisempiin lainoihin, jotta välttyy maksumuistutuksilta. Maksumuistutukset tuovat muuten taas lisäkuluja.

Lisävinkkejä ja mm. velkaoppaan löydät Kuluttajaliiton sivuilta.

 

Me Lainaajassa haluamme tarjota asiakkaillemme vertaislainaa vastuullisesti, emmekä myönnä lainaa maksuhäiriömerkinnän omaaville. Meillä vertaislainan voi maksaa takaisin myös etukäteen ilman lisäkustannuksia ja halutessaan voi asettaa lainauskiellon päälle. Myönnämme lainoihin myös kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa.

Tags: , , , ,

 

Leave a Reply