Lainaaja lopettaa vertaislainatoiminnan

 

Vakuudettomien kulutusluottojen korko- ja kulukatto tulee voimaan syksyllä 2019. Uusi sääntely rajoittaa lainan nimelliskoron 20 prosenttiin ja lainasta perittävät kulut vuositasolla 150 euroon tai 3,65 % pääomasta.

 

Vertaislainauksessa lainanvälittäjän ansainta muodostuu pääosin lainanottajilta perittävistä avaus- ja tilinhoitopalkkioista, joiden tulee kattaa vähintään asiakashankintakustannukset sekä palvelun operoinnista ja sijoittajamarkkinoinnista syntyvät kustannukset.

 

Huolellisen harkinnan jälkeen olemmekin päättäneet luopua vertaislainauksesta liiketoimintana. Päätöksen seurauksena olemme sulkeneet uusien luottojen myönnön verkkopalvelustamme tänään 16.4. lähtien.

 

Tulemme ylläpitämään sijoittaja-asiakkaidemme asiakasvaratilejä lainojen juoksuajan, ja ohjaamme asiakassuoritukset jo myönnetyistä vertaislainoista sijoittajien asiakasvaratileille tavanomaiseen tapaan. Perinnässä olevien lainojen osalta OK-Perintä jatkaa vapaaehtoista- ja oikeudellista perintää normaalisti, ja myös nämä suoritukset kirjataan sijoittajien asiakasvaratileille normaalisti.

 

Jatkossa Vertaislaina Oy keskittyy suomalaisten PK-yritysten rahoittamiseen Front Kasvurahoitus -palvelun välityksellä.

 

Kiitämme kaikkia sijoittaja-asiakkaitamme kuluneista vuosista.

 

 

Leave a Reply