Korkoa korolle -ilmiö ja vertaislainasijoittaminen

Maailman kahdeksas ihme

Korkoa korolle -ilmiö tuo myös maailman kahdeksantena ihmeenä tunnettu ilmiö, jonka avulla voit kartuttaa itsellesi (tai vaikka lapsellesi) muhkeat säästöt.

Korkoa korolle -ilmiö on monelle varmasti tuttu juttu. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitää, että sijoitusten tuotot kasvavat korkoa alkuperäisen pääoman lisäksi. Mikäli siis sijoitat 1 000 € tänään ja saat siitä 10 % tuottoa, vuoden päästä sinulla on 1 100 € (oletuksena ettei veroja makseta tästä tuotosta). Seuraavana vuonna korkoa kertyy tuolle alkuperäiselle 1 000 eurolle ja lisäksi myös 100 euron korkotuotolle ja niin edespäin.

Onko korkoa korolle -ilmiö oikeasti sitten niin erikoinen juttu?

Otetaan muutama esimerkki, niin korkoa korolle -ilmiön voima oikeasti näyttäytyy.

Alla on esimerkki, josta nähdään, miten 1 000 euron sijoitus kasvaa korkoa 5 %, 10 % ja 15 % korolla aina kolmenkymmenen vuoden ajan.

Korkoa korolle -ilmiön ansiosta tuhannen euron sijoitus 15 % korolla on 20 vuodessa kasvanut reiluun 16 000 euroon ja 30 vuodessa reiluun 66 000 euroon. Korkoa korolle -ilmiössä tuotot kasvavat eksponentiaalisesti. Eli ainoastaan tuhat euroa kasvaa 20 vuodessa korkoa korolle -ilmiön ansiosta 16 000 euroon, mikäli korko on 15 %.

Mikäli sijoittaja ei kuitenkaan jostain syystä haluaisi nauttia korkoa korolle ilmiöstä, ja nostaisi tuhannen euron sijoitukselleen joka vuosi tulleet korkotuotot, 20 vuoden aikana sijoitus olisi kokonaisuudessaan tuottanut 3 000 €. Sijoitus olisi kasvanut näin ollen ainoastaan 4 000 euroon. Melkoinen ero vai mitä? Saati sitten, että alkupääoma olisi suurempi ja joka kuukausi sijoittaisi lisäksi pienen summan lisää.

Otetaan vielä toinen esimerkki, jossa lähdetään liikkeelle pienestä, muutaman sadan euron sijoituksesta. Tämä siksi, että haluamme rikkoa harhaluuloa, jonka mukaan sijoittamisen aloittamiseen tarvittaisiin aina suuri pääoma. Pienelläkin alkusijituksella voi saada rahat poikimaan mukavaa tuottoa – kunhan sijoittamiseen käytetty aika on pitkä. Esimerkissä sijoitetaan joka kuukausi 200 euroa. Tuotto-odotuksena on 8 %. Esimerkki valottaa erityisesti ajan merkitystä sijoittamisessa.

Sijoitetaan 200 euroa kuukaudessa viiden vuoden ajan 8 % tuotto-odotuksella.
Pääoma koko ajalta 12 000 €
Säästöjen arvo viiden vuoden jälkeen 14 689 €

Sijoitetaan 200 euroa kuukaudessa kymmenen vuoden ajan 8 % tuotto-odotuksella.
Pääoma koko ajalta 24 000 €
Säästöjen arvo 10 vuoden jälkeen 36 281 €

Sijoitetaan 200 euroa kuukaudessa kahdenkymmenen vuoden ajan 8 % tuotto-odotuksella.
Pääoma koko ajalta 48 000 €
Säästöjen arvo 20 vuoden jälkeen 114 681 €

Sijoitetaan 200 euroa kuukaudessa neljänkymmenen vuoden ajan 8 % tuotto-odotuksella.
Pääoma koko ajalta 96 000 €
Säästöjen arvo 40 vuoden jälkeen 650 175 €

Tässä esimerkissä kymmenen vuoden jälkeen kokonaispääoma on melkein tuplattu, kahdenkymmenen vuoden jälkeen pääoma on reilu kaksinkertainen ja neljänkymmenen vuoden jälkeen pääoma on jo melkein seitsenkertainen. Tässä laskelmassa ei toki olla huomioitu sitä, että korko voi joinakin vuosina olla reippaasti enemmän ja toisena vuonna myös vähemmän. Mutta ei joka tapauksessa hassumpaa, vai mitä?

Vertaislainojen tuottoa voidaan arvioida tuottolaskurilla

Lainaajassa vertaislainasijoitusten tuotto sijoittajille on ollut historiallisesti keskimäärin 10-12 % paikkeilla. Olemme tehneet asiakkaidemme käyttöön tuottolaskurin, jonka avulla voi helposti arvioida vertaislainasijoituksen tuottoja ja kuluja. Laskuri ottaa huomioon myös korkoa korolle -ilmiön ja kaikki sijoituksesta tulevat kulut.

Näiden esimerkkien myötä toivotamme korkeita korkotuottoja ja tuottavia hetkiä maailman kahdeksannen ihmeen parissa! Mukaan sijoittamaan pääset perustamalla tilin Lainaajaan.

 

Tags: , , , ,

 

4 Responses to “ Korkoa korolle -ilmiö ja vertaislainasijoittaminen ”

 1. TU sanoo:

  Näin sijoittajan näkökulmasta Lainaajan ongelmana tuntuu tällä hetkelä olevan, että lainanhakijoista on pulaa. Kesä-heinäkuussa hakemuksia on ilmestynyt palveluun harvakseltaan, joten rahaa kertyy Lainaajan tilille vähän turhankin kanssa.

  Kilpailu lainanvälityksistä on toki kasvanut, mutta jostain tarvis uusia (tai vanhoja hyviä) hakijoita saada, ettei tarvitsisi alkaa miettimään muita vaihtoehtoja muuten hyvälle systeemille.

 2. admin sanoo:

  Lainavolyymit ovat tosiaan tippuneet ja kaikki julkaistut hakemukset käytännössä rahoitetaan välittömästi. Olemme ryhtyneet toimiin saadaksemme lisää lainahakemuksia ja toivottavasti alkusyksystä nämä toimenpiteet näkyvät lisääntyneinä hakemuksina.

 3. NikeStrike sanoo:

  Samaa olen miettinyt.
  Se mikä minua häiritsee entistä enemmän on se, että käytätte Lainaajan alustaa Luotottajan markkinointiin ja siten viette asiakkaat muualle. Tuo on kyllä sangen lyhytnäköistä.

  Jos kerran pääomistajalla on toinen palvelu niin se on ihan fine, markkinoikoot sitä sitten, mutta kun Lainaajan avaussivulle kirjautuu, lävähtää teksti ” Hei, tiesitkö että voit saada lainaa myös toisen palvelumme Luotottajan kautta, tästä linkistä pääset hakemukseen” niin se on kyllä jo melko /c :stä.

  Miettikääpä nyt itsekin asiaa.
  Perus lainanhakija mielellään haluaa lainansa mieluummin nopeammin, kuin odottamalla sen myöntämistä 4-6 päivää. Eli jos nyt jollakin markkinoinnilla saadaan haalittua lainanhakija Lainaajan sivuille, niin ei ole ihme että hakijat kaikkoavat jos saavat halvemmalla ja välittömästi lainansa Luotottajasta.

  Luotottaja ja Lainaaja nyt kuitenkin toimivat aivan eri tavoin, Lainaajassa laina täytetään sijoittajien tai heidän asettaman automaatin mukaan ja Luotottajassa on rahat jo valmiiksi kasassa ja se voidaan myöntää välittömästi.

  Jos asiakashankinta on noin pahasti pielessä ettei kelvollisia (?) tai edes minimikriteerit täyttäviä lainanhakijoita
  onnistuta hankkimaan kuin muutama viikossa näin monen vuoden toiminnan jälkeen, on joko toiminnassa itsessään tai lainan hinnoittelussa jotain pahasti pielessä.

  Fakta on se, että tällä hetkellä hakemuksia on niin vähän että ainakin minun tililleni on jo kertynyt aivan turhan suuri summa seisomaan, kun ei ole hakemuksia mihin sijoittaisi, enkä viitsi hinnalla millä hyvänsä ampua niitä pariin lainaan. Jälkimarkkinoilta olen yrittänyt sitten ostella, mutta ne ovat niin epärealistiset markkinat, että niistä harvoin löytyy mitään. Usein näkee pyydettävän huikeita preemioita lainoista joista ei ole vielä maksettu yhtään suoritusta ja toinen ääripää on erääntyneet ja jopa varattomaksi todettujen lainat. jälkiperintään päätyneen lainan arvo on oikeilla markkinoilla muutamia prosentteja pääomasta, muttei koskaan edes 10%. Täällä niitä yritetään myydä täyteen tai puoleen hintaan, joten ei ihme että ne jäävät roikkumaan jälkimarkkinoille jopa vuosiksi.

  Voisitko hieman avata mihin toimiin olette ryhtyneet?

 4. Helska sanoo:

  Hyvä kirjoitus NikeStrikeltä. Toivottavasti Lainaaja pysyy läpinäkyvänä (myös vastaisuudessa).

Leave a Reply