5 syytä sijoittaa vertaislainoihin

 

Vertaislainat ovat ikivanha konsepti, mutta niiden suosio on kasvanut lähiaikoina sijoittajien sijoitussalkuissa. Sijoittajat ympäri maailman ovat alkaneet nähdä vertaislainat mahdollisuutena korkeaan ja turvalliseen tienestiin. Kerronkin sinulle viisi hyvää syytä, miksi sijoittamista vertaislainoihin kannattaa harkita.

Lainaaja_5 syytä sijoittaa vertaislainoihin

1. Korkeat korot

Säästötilien koroilla ei paljon pääse rikastumaan. Vertaislainasijoittaminen tarjoaa mahdollisuuden korkeisiin korkoihin. Vertaislainasijoittamisessa saat päättää itse, millä korolla haluat rahaa lainata. Lainaajalla vertaislainasijoitusten keskimääräinen tuotto historiallisesti on ollut noin 10 % verojen ja tappioiden jälkeen.

 

2. Tasaiset tulot

Sijoittaminen on usein pitkäjänteistä toimintaa. Vertaislainoissa on se mukava puoli, että niistä tulot tulevat kuukausittain. Sinulla on myös mahdollisuus siirtää tulojasi pois sijoitustililtäsi milloin haluat. Tämä on poikkeuksellista useaan muuhun sijoitustoimintaan, jossa rahat on usein sidottuina niin kauan, kunnes päätät lopettaa sijoittamisen.

Vertaislainasijoittamisessa on myös mahdollista sijoittaa saamasi rahat uudelleen uusiin lainoihin, jolloin pääset nauttimaan herkullisesta korkoa korolle ilmiöstä.

 

3. Hyvä riskien hallinta

Korkea tuotto tarkoittaa yleisesti ottaen korkeaa riskiä. Onkin järkevää sijoittaa rahansa niin, että sijoituskohde olisi sekä korkeakorkoinen ja samalla turvallinen. Vertaislainauksen keskeisin riski on, ettei lainanottaja maksa velkaansa takaisin.

Riskejä voidaan pienentää tarkalla lainanhakijoiden valinnalla. Koska vertaislainoissa sijoittajat lainaavat rahaa anonyymeille henkilöille, on tärkeää, että lainanhakijoiden taustat on selvillä. Lainaajalla jokaisen luotonhakijan luottotiedot tarkistetaan ja jokaiselle tehdään lisäksi tarkka luottoluokitus. Mikäli luottotiedoissa on häikkää tai mikäli luottoluokitus ei muuten ole tarpeeksi korkea, lainanhakija hylätään automaattisesti.

Riskejä voi pienentää myös hajauttamalla sijoituksensa useaan eri lainaan. Lainaajassa voit jakaa esimerkiksi 1.000 € sijoituksenkin 100 eri lainaan. Kun sijoituksesi on hajautettu hyvin, yksittäinen luottotappio ei hävitä rahojasi kokonaan, vaan pienentää tuottoja.

 

4. Riippumattomuus osakekursseista

Lähiviikkoina on ollut paljon uutisointia osakekursseista ja niiden heilahteluista. Vertaislainasijoitukset eivät korreloi osakekurssien heilahteluiden kanssa. Vaikka siis osakemarkkinoilla kurssit nousevat, laskevat tai romahtavat, sinä nautit edelleen korkotuloistasi laajasti hajautetussa vertaislainasalkussasi.

 

5. Luottotappiot verovähennyskelpoisia

Reilu kuukausi takaperin KHO:n päätöksellä vertaislainasijoitusten luottotappioista tuli verovähennyskelpoisia myös yksityishenkilöille. Tämä tarkoittaa sitä, että voit vähentää vertaislainasijoitusten aiheuttamat tappiot omassa verotuksessasi kaikista verovuonna saamistasi pääomatuloista.

Muutos on erittäin toivottu vertaislainasijoittajille. Se nimittäin pienentää maksettavan veron määrää ja parantaa näin ollen tuottoja. Päätöksen myötä vertaislainoihin sijoittamisen kannattavuus paranee ja tietenkin riskit pienenevät.

 

Mukaan sijoittamaan pääset täältä.

 

Leave a Reply