Uudistuksia lainaluokissa ja myönnettävissä lainoissa

Lainaajassa olemme kesän aikana parantaneet lainanhakijoiden luokittelua. Nyt lokakuun aikana uudistuksia päästään viemään käytäntöön. Uudistuksia on tulossa sekä luokitteluperusteisiin että luokille myönnettäviin lainamääriin. Osa uudistuksista on ehditty jo toteuttaa ja osa tulee voimaan tässä syksyn aikana. Pyrimme kertomaan muutoksista aina niiden astuessa voimaan sekä täällä blogissa että tiedottamalla sähköpostitse.

 

 

Mitä on jo muuttunut?

Toistaiseksi muutokset ovat koskeneet neljän ja viiden tähden lainaluokkia. Näissä luokissa on haettavan lainasumman ylärajoja nostettu seuraavasti: viiden tähden luokituksen saaneet hakijat voivat hakea lainaa yhteensä aina 6000€ asti ja neljän tähden luokituksen saaneet hakijat yhteensä aina 4000€ asti. Luokissa 1-3 myönnettävä lainasumma on edelleen 2500€. Myönnettävien lainasummien noston lisäksi osa asiakkaista on nostettu parempaan tähtiluokkaan perustuen hyvään maksuhistoriaan.

 

Mitä tulee muuttumaan?

Edessä on vielä tarkennuksia siihen, millä perusteella lainanhakijat sijoittuvat mihinkin lainaluokkaan. Nyt osittaisesti toteutettuja siirtoja tullaan vielä jatkamaan lähiviikkoina. Samoin tulemme uudistamaan yksittäisen hakemuksen sivulla (kaikki avoimet hakemukset näät tästä) olevat selitteet eri ryhmille. Näistä kaikista tulevista ilmoituksista tullaan ilmoittamaan jatkossa kaikille asiakkaille.

 

Muutoksien tausta

Muutoksien taustalla on tekemämme analyysi lainanhakijoiden maksuhistoriasta ja henkilöiden muista tiedoista. Luokkia on siis pyritty kehittämään tilastollisen analyysin pohjalta. Jatkamme luokkien kehittämistä jatkuvasti.

 

 

2 Responses to “ Uudistuksia lainaluokissa ja myönnettävissä lainoissa ”

  1. NikeStrike sanoo:

    Moi.
    Tarkennatko vielä mitkä nyt sitten ovat vaatimukset neljän ja viiden tähden luottoluokitukselle? Tälläkin hetkellä on avoinna hakemuksia jotka eivät aiemmin olisi olleet viiden tähden. Pääseekö nyt alemmilla perusteilla ylempään luottoluokkaan, vai mitkä kaikki asiat luokitukseen vaikuttavat?

  2. admin sanoo:

    Tarkemmat vaatimukset tullaan julkaisemaan samalla kun muutkin muutokset luokituksiin julkaistaan. Hieman avauksena, hakijat pisteytetään välillä 0-1000, joista noin 30% (säädetään tarpeen mukaan) parasta hyväksytään. Tämä luokittelu vaikuttaa myös korkeampiin luokkiin nostamiseen, vaihteluväli on noin 2-5 => 4 tähteä ja 4-6 => 5 tähteä.

Leave a Reply