Usein Kysytyt Kysymykset

Näille sivuille on kerätty usein kysyttyjä kysymyksiä vertaislainauksesta sekä kysymyksiä joita sinun tulisi kysyä. Puuttuuko täältä jotain? Lähetä kysymyksesi meille, parhaat kysymykset julkaistaan täällä.

Kysymyksiä sijoittamisesta

Mitä minun pitää tehdä sijoittaakseni?
Tee tili Lainaajaan. Siirrä tilille rahaa joko verkkomaksulla tai tilisiirrolla. Tee automaattiseen sijoitukseen asetukset tililtäsi tai valitse manuaalisesti lainahakemukset joihin haluat sijoittaa osiosta hakemukset.
Miten sijoittaminen toimii?
Sijoittajat tekevät tarjouksia lainahakemuksiin automaattisen sijoittamisen avulla tai manuaalisesti. Kun hakemus täyttyy laina myönnetään hakijalle. Sijoittaja saa tililleen korkoa ja lyhennyksen takaisinmaksua kuukausittain.
Millainen lainakorkoni on?
Sijoittajalle lainan nimelliskorko on korko, jonka sijoittaja määrittää automaattiseen sijoitukseen ja tehdessään tarjouksen lainahakemukseen. Lainanhakijalle nimelliskorkomuodostuu sijoittajien tekemien tarjousten painotettuna keskiarvona.
Minkälaisia riskejä sijoittamisessa on?
Riskejä on muutamia. Sijoittajana on riski, että lainanhakija ei maksa lainaansa takaisin ja tulee luottotappio. Tuottosi eroaa tällöin nimelliskorosta. Lainojen pääoma ja korko maksetaan kuukausittain, mutta lainoja ei välttämättä saa nopeasti kokonaan myytyä jälkimarkkinoilla.

Kysymyksiä lainanottamisesta

Saavatko lainanantajat nähdä henkilötietoni/palkkatodistukseni?
Lainanantajat eivät näe palkkatodistustasi tai muitakaan henkilötietojasi.
Miten voin hakea lainaa?
Täytä lainahakemuslomakkeeseen tiedot hakemasi lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta. Voit kertoa myös mihin tarkoitukseen haet lainaa. Ilmoita nykyiset tulosi ja olemassa olevat lainasi. Hakemuksen lopussa pyydämme sinua hyväksymään myös käyttöehtomme.
Mitä tietoja tarvitaan lainahakemuksessa?
Lainahakemukseen tarvitsemme henkilö- ja yhteystietojesi lisäksi tiedot tuloistasi, asumismenoistasi ja muista lainoistasi.
Kuka voi hakea lainaa?
Lainanhakijan tulee olla 22-70 -vuotias. Lainanhakijoilta vaaditaan suomalainen sosiaaliturvatunnus, verkkopankkitunnukset tunnistamista varten sekä riittävät säännölliset tulot lainan hoitamiseen.
Mitä tapahtuu, kun hakemukseni on hyväksytty?
Kun hakemuksesi on hyväksytty, se siirtyy Lainaajan markkinoille, missä sijoittajat tekevät lainaan tarjouksia. Tällä hetkellä hakemukset tulevat rahoitutetuksi tyypillisesti saman päivän kuluessa.
Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?
Siirrot lähtevät Nordeasta, joten rahat tulevat pankistasi riippuen 1-2 pankkipäivän aikana. Hakemuksesi tilaa voit seurata kirjautumalla Lainaajan tilillesi.
Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?
Todellisella vuosikorolla tarkoitetaan yksinkertaisesti laskelmaa, joka huomioi kaikki lainaan liittyvät kustannukset korkoa laskettaessa.

Muita kysymyksiä? Ota yhteyttä!

Me haluamme kuulla sinun mielipiteesi! Ota siis yhteyttä jo tänään, tavalla joka sopii sinulle parhaiten.

Me Lainaajassa haluamme sinun tekevän järkeviä päätöksiä rahankäyttösi suhteen. Tästä syystä käymme läpi ajankohtaisia asioita henkilökohtaisesta taloudesta blogissamme.