Lainatarjoukset 0,1% välein?

pieni askel

Olemme saaneet eräältä jäseneltämme mielenkiintoisen ehdotuksen/kysymyksen: miksei lainoihin tehtävät tarjoukset voisi olla 0,1 prosentin välein? Nykyään tarjoukset lainoihin ovat 0,01 prosentin välein. Ideana olisi tuoda hieman enemmän kilpailua lainatarjouksiin. Olemme miettineet asiaa emmekä oikein keksineet vahvaa perustetta suuntaan tai toiseen. Yksittäisen lainanantajan osalta tällä ei juurikaan merkitystä ole saatavan koron/tuoton kannalta. Toisaalta olemme hieman laiskoja ja mielellämme pidämme asiat ennallaan jos ei ole suurta tarvetta muuttaa niitä. ”Don’t try to fix it, if it’s not broken.”

Joten päätimme sitten kääntyä teidän puoleenne. Pyytäisimme teitä vastaamaan lyhyeen kyselyymme, vain kaksi kysymystä vastattavana.

Kuva: Flickr/BK

 

3 Responses to “ Lainatarjoukset 0,1% välein? ”

 1. NikeStrike sanoo:

  Puolesta.
  Nykyinen systeemi ei saa aikaan toivottua vaikutusta käänteishuutokaupassa.
  0.01 prosenttia sadasta eurosta on 1 sentti ja kun siitä vielä pääomanlyhennykset pois, niin se ei vaikuta mitenkään.
  Toisaalta jos lainanhakijat eivät koe hyötyvänsä koko käänteishuutokaupasta mitään, niin mikä se funktio silloin on?

  Mun puolesta voidaan mennä vaikka puolen pinnan välein. Ne ketkä katsovat etteivät voi alittaa tarjousta ja se on alle oman rajan jäävät silloin pois.

  Niinkauan kun ei ole korotusautomaattia mihin voi asettaa oman rajahintansa ja joka tekee tarjoukset automaattisesti, on parin desimaalin kikkailut turhia.
  Ei tätä tietenkään tarkoitus ole hyväntekeväisyydestä tehdä, mutta hyödyttääkö nykyinen desimaalishow oikeasti ketään?

  Ps. PankkiiriAnkka vanha visukinttu ei sitten mene ehdottamaan että lisätään vielä yksi desimaali, jooko?

 2. PankkiiriAnkka sanoo:

  Nykyinen systeemi antaa PankkiiriAnkalle oivan mahdollisuuden tehdä näennäistä hyväntekeväisyyttä: kun lainan korko on muilla lainanhakijoilla 25.00 % niin PankkiiriAnkka hövelisti tarjoaa 24.99 % mutta tällä ei ole edes centin vaikutusta PankkiiriAnkan saamiin kokonaistuloihin.

 3. Turo sanoo:

  Koska lainoista harvoin muutenkaan tulee kovaa kilpailua, niin en näe,että asialla on merkitystä suuntaan tai toiseen. Yksittäisen lainan summa on sen verran pieni, että esim 1% ero korossa on melko merkityksetön, joten siinä vaiheessa kun lainat ovat säännöllisesti täynnä, voisi luokittelemattomissa ottaa esim 1% portaan käyttöön. Luokitelluissa sitten esim. 0,5%. Näin voisi tarjoukesta joskus olla jotain iloakin.
  Toki jos portfolio on kymppitonneja, niin asia voi kiinnostaa, mutta silloin kukaan tuskin sijoittaa muuten kuin automaatilla, jolloin korkoportailla ei ole väliä.

Leave a Reply