Lainoille jälkimarkkinat

Lainaajassa on nyt ensimmäisenä Suomessa otettu käyttöön jälkimarkkinat lainoille!

markkinat

Nyt voit sijoittajana myydä oman lainasi milloin tahansa lainan myöntämisen jälkeen. Vastaavasti voit myös ostaa itsellesi lainoja markkinoilta. Tämä julkistus on alussa vielä beta-vaiheessa, mikä tarkoittaa sitä että testaamme hieman ominaisuuksia ja saatat omassa käytössäsi törmätä joihinkin virheisiin. Lisäohjeita markkinoiden toiminnasta on tulossa piakkoin. Kaikki virheilmoitukset ja kehitystoiveet otamme ilolla vastaan!

 

markkinalinkki

 

 

 

Kuva: Flickr/Ahmad Nawawi

 

5 Responses to “ Lainoille jälkimarkkinat

  1. peikonlehti sanoo:

    Kiva kun uudella markkinat-sivulla painaa linkkiä ”Lue lisää”, niin tulee ’restricted’ ilmoitus ja vaatii jotain tunnusta ja salasanaa. Bugi?

  2. admin sanoo:

    Kiitos ilmoituksesta! Linkki on nyt korjattu.

  3. PulskaOrava sanoo:

    Onko jossain ohjeet miten tuota käytetään? Näen sen myytävät-listan Markkinat-sivulla ja siellä on nappi ”myy lainoja” josta pääsee valitsemaan omia lainoja myytäväksi, mutta miten oli tarkoitus ostaa? Ja voiko laittaa ostotarjouksen jollain muulla summalla kun mitä myyjä pyytää vai onko se ”ota tai jätä”?
    Jälkipörssi kyllä siis uudistuksena hyvä. Minä vain en nyt osaa käyttää sitä… 🙂

  4. admin sanoo:

    Ohjeet tulossa huomenna 😀

  5. PankkiiriAnkka sanoo:

    Hyvä uudistus.
    Markkinat-alueen voisi jakaa myös kahtia siten, että olisi ns. prime-markkinat (eli voimassaolevat lainat) että ulosotossa olevat saatavat. Jälkimmäinen tarjoaisi likviditeettiä näille pitkäaikaisesta maksukyvyttömyydestä kärsiviin sijoittaneille.
    Tietenkin on hyvä uusien käyttäjien kannalta laittaa varoitus, että lainat ovat jo ulosotossa ja että on mahdollista että lainaa ei saa koskaan takaisin perittyä tms. Sitten myyjät vain möisivät tavaraa siellä sillä hinnalla, kuin vapaat markkinat määrittävät.
    Tämä yhdessä tilastojen kanssa olisi mielenkiintoinen lisäys – saisi vähän rulettia pelattua. 🙂 Ostettaisiin 5-10 % nimellisarvosta ja pidetään peukkuja, että joltain saadaan perittyä velat. 🙂 Tietenkin samalla systeemillä homma toimisi näissä sub-prime-luotoissa, kuin prime-luotoissakin.

Leave a Reply