Tilastoja vuodelta 2012

Päivitys: lisätty johtopäätöksiin odotus Luokiteltujen lainojen tuotosta. Tiedot on kerätty viikon 46 lopusta.

Vuosi ei ole vielä lopussa, mutta ajattelimme jo tässä vaiheessa valottaa hieman lainojen tuottoa ja riskiä. Teimme syksyllä muutoksen lainoihimme ja esittelimme luokitellut lainat. Tätä ennen kuitenkin olimme jo keränneet tietoja kriteerit täyttävistä lainoista vuoden alusta lähtien. Keskeisiä havaintoja:

  • Korko on ollut erittäin hyvä, 16,22% kaikkien kulujen vähentämisen jälkeen
  • Riski luokitelluissa lainoissa on ollut alle 1%
  • Muissa lainoissa (Markkinat) riski on ollut selkeästi korkeampi
Pidemmittä puheitta, grafiikka alla, olkaa hyvä!

Kuva ei näy? Klikkaa tästä!

Johtopäätökset

Paljon parannusta on tapahtunut mutta vielä meillä on kehittämistä jäljellä:

  • Luokiteltujen lainojen tuotto tulee laskemaan kannan koon ja iän kasvaessa, toisaalta myös ennusteet paranevat samalla. Odotamme tuoton olevan 3 vuoden ajanjaksolla 8-10% luokkaa kulujen jälkeen
  • Riski Markkinoiden lainoissa on liian korkea. Tähän haasteeseen vastasimme jo aiemmin rajoittamalla entistä tiukemmin myönnettävien lainojen summia. Myös muita toimenpiteitä on mietinnässä, tähän sisältyy muun muassa tarkempi hakijoiden valinta
  • Perintää aiomme tehostaa edelleen aikaisemmasta vaiheesta lähtien ja tiedostusta perinnästä sijoittajille
  • Sijoittajille tuomme mahdollisuuden entistä helpommin saada rahansa tuottamaan nopeasti ja hajautetusti
  • Lainanottajille pyrimme tarjoamaan yhä parempaa palvelua jotta hakijat saisivat lainansa nopeasti ja joustavasti

Vaikka tekemiemme muutosten vaikutus on ollut erittäin rohkaiseva, sanonnan mukaan kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Siksi meillä ei ole pienintäkään aikomusta jäädä lepäilemään laakereille. ”If the world were perfect, it wouldn’t be.” -Yogi Berra

 

5 Responses to “ Tilastoja vuodelta 2012

  1. Eero sanoo:

    Siis onko tuossa tuottoprosentissa siis laskettuna tosiaan tappiot mukaan (50% perintäolettamalla) ja luokitelluissa mukana lainat ”jotka olisivat olleet luokiteltuja” vuoden alusta alkaen? Varsinkin ”kaikkien” tuotto kuulostaa optimistiselta, oman kokemukseni mukaan kun ”markkinoilla” on ottanut tähän asti aika kivasti köniin…

  2. admin sanoo:

    Kyllä, 50% olettama on asetettu kaikille perittäville lainoille. Todellisuudessa toisessa lainassa se voi olla 10% ja toisessa 100%, tuo vain arvioitu keskiarvo. ’Kaikissa’ on siis mukana myös luokitellut.

    Lisäsimme myös tekstiin odotuksemme tuotosta.

  3. lainaaja sanoo:

    Jees, perkeles tää palveluhan alkaa näyttää hyvältä näin sijoittajan kannalta. On aika pistää testiksi rahaa lainajaa tilille ja katsoa että tuleeko tuottoa.

    Itsehän ajattelin näihin varmoihin pistää 50% sijoiuksista ja 50% noihin riskilainoihin. Katsotaan kuinka lähtee käyntiin.

  4. tyytymätön sanoo:

    ”Sijoittajille tuomme mahdollisuuden entistä helpommin saada rahansa tuottamaan nopeasti ja hajautetusti
    Lainanottajille pyrimme tarjoamaan yhä parempaa palvelua jotta hakijat saisivat lainansa nopeasti ja joustavasti”

    Mitä nuo käytännössä sitten tarkoittaisivat, nythän tuo ei mielestäni toteudu luokiteltujen hakemusten kohdalla?

    Oletteko tyytyväisiä luokiteltujen hakemusten täyttymisnopeuteen? Nythän vasta yksi laina on saanut täyden rahoituksen ja loput 40-80% haetusta summasta (vaikka useimmissa hakemuksissa onkin ollut 20 päivän voimassaoloaika).

    Markkinoilla näyttäisi olevan taas vähemmän avoinnaolevia hakemuksia. Johtuuko määrän väheneminen kriteerien tiukentamisesta?

  5. admin sanoo:

    Hakemusten määrän vähenemisessä näyttäisi olevan sekä kausivaihtelua että tiukempaa seulaa. Toisaalta haluamme että kaikkiin julkaistuihin hakemuksiin tulisi riittävästi tarjouksia lainan saamiseksi, vaikka se ei olisikaan alun perin haettu summa.

Leave a Reply