Muutoksia Markkinoiden valintakriteereihin

Muutama päivä sitten julkaisimme Lainaajassa jaon kahteen eri lainakategoriaan, Luokiteltuihin ja Markkinoihin. Tästä heräsi paljon kysymyksiä ja sen perusteella selvennämme nyt asiakasvalintaamme.

Luokiteltujen hakemusten kriteerit ovat pääosin ennallaan, muutoksena ikäraja on nyt 26 vuotta.

Markkinoilla on jatkossa seuraavat kriteerit:

  • ei mitään maksuhäiriömerkintää
  • toimitettu palkkatodistus ja/tai sähköinen luottokelpoisuustarkistus
  • pankkitunnistautuminen
  • ei maksuja ulosotossa tai perinnässä
  • maksuhistoria, joka osoittaa luotettavuutta
  • yli 20-vuotias

Käytännössä erona kahden lainakategoriamme välillä on nyt tulojen sekä asumis- ja lainanhoitomenojen suhde jota ei Markkinoilla valvotaan yhtä tarkasti ja joka ei vaikuta lainan kiinteään korkoon. Tämä mahdollistaa lainan hakemisen esimerkiksi muiden velkojen, kuten vippien yhdistämiseen. Lainasummat ovat myös rajattuja, alkuun suurin laina on 1500€ ja laina-aika maksimissaan 12 kuukautta.

Tällä hetkellä Markkinoilla olevista hakemuksista tarkistamme yllä olevat tiedot ennen lainan myöntämistä ja perumme ne tarvittaessa mikäli hakija ei täytä asetettuja ehtoja.

 

2 Responses to “ Muutoksia Markkinoiden valintakriteereihin

  1. Sami1988 sanoo:

    Eikö maksimilaina markkinapaikalla olekaan 1500€/12kk? Markkinapaikalla näyttää olevan nytkin jopa 5000€ suuruisia muutoksen jälkeen näkyviintulleita hakemuksia.

  2. admin sanoo:

    Kyllä, mutta olemme hyväksyneet poikkeuksia joissa kyseinen henkilö on aiemmin hoitanut lainansa moitteetta tai on muutoin osoittanut luotettavuutta.

Leave a Reply