Palkkatodistus hakemuksissa

Palkkatodistuksen varmennusTeimme hiljattain muutoksen, jolla pyrimme parantamaan entisestään hakijoiden tietoja ja läpinäkyvyyttä. Kaikilta lainanhakijoilta pyydetään nyt palkkatodistus hakemuksen yhteydessä. Tieto todistuksesta näkyy kirjautuneille käyttäjille hakemuksen oikeassa ylälaidassa.

Mikäli tietoja ei ole toimitettu tai niitä olla voitu vahvistaa, näkyy tulojen perässä punainen rasti. Ennen kuin olemme ehtineet tarkistaa uuden hakemuksen tiedot, tulojen kohdalla lukee tarkistettavana.

 

3 Responses to “ Palkkatodistus hakemuksissa

  1. Vili sanoo:

    Hei!

    Nyt kun teillä on jo useamman kuukauden verran tilastoja olemassa, niin voisitteko julkaista tietoja luottotappioiden määrästä/todennäköisyydestä tähän mennessä? Oma kokemukseni Lainaajasta on ollut varsin karmiva: kymmenestä lainanottajasta ainoastaan kaksi on maksanut mitään takaisin. Ymmärtääkseni haluatte kommunikoida riskit lainanantajille mahdollisimman selvästi. Kertyneen tilastotiedon julkaiseminen olisi ilman muuta osa tätä.

    Jos/kun luvut näyttävät huonoilta, niin voitte valaa lainanantajiin ainakin hiukan toivoa sillä, että pyritte kovasti parantamaan tilannetta — palkkatodistusten vaatiminen on esimerkki tästä.

  2. Vili sanoo:

    Korjauksena vielä edelliseen, että kaksi kymmenestä lainanottajasta on maksanut eränsä ajallaan, muiden tilanteesta on vaikeampi ottaa selvää. Viidellä maksut ovat myöhässä tai siirretty perintään. Yksi laina on ilmeisesti mennyt kokonaan perintään, koska se on kadonnut aktiivisten listasta. Loppujen kahden kohdalla lukee ”Maksu myöhässä” — tarkoittaako tämä sitä, että maksun maksaminen on myöhässä ts. sitä ei ole maksettu, vai että se on maksettu myöhässä? Käyttöliittymässä on mielestäni vielä melkoisesti petraamisen varaa.

  3. admin sanoo:

    Moi Vili,

    Olet täysin oikeassa tuosta, että tuotto sijoittajille ei näytä tällä hetkellä hyvältä. Sangen mahdollisesti jotkut sijoittajat kärsivät tappioita perintätoimienkin jälkeen. Tilastoja olemme paraikaa koostamassa, ne pyrimme saamaan julkaisukuntoon ensi viikon aikana.

    Muutamia toimenpiteitä riskien pienentämiseen: palkkatodistuksen vaatiminen. Mikäli hakijalta ei löydy merkintää hyväksytystä palkkatodistuksesta, kannattaa siirtyä seuraavaan lainanhakijaan. Lisäksi olemme neuvottelemassa yhteistyökumppanien kanssa luottoluokituksen tekemisestä. Tämä luultavasti näkyisi jonkinlaisena rating-luokkana tai sitten tietyn rajan alittavat hakijat poistettaisiin kokonaan. Muitakin toimenpiteitä mietimme, mutta niistä en voi tässä vaiheessa vielä kertoa. Voin kuitenkin vakuuttaa että otamme vakavasti sijoittajien menestymisen.

    Mitä tulee käyttöliittymään, olen samaa mieltä kanssasi. Siinä on vielä parantamisen varaa. Tavoitteenani olisi yksinkertaistaa ja selkeytää oman tilin tietoja. Tämä kuitenkin vie aikaa, joten en voi luvata että kesällä tapahtuu suuria muutoksia.

    t: Tuomas

Leave a Reply