Uutta Lainajassa – vertaisrahoitus yrityksille

Hub Helsinki

Eilen iltapäivällä julkistimme tämän vuoden merkittävimmän uudistuksen Lainaajassa; lainamahdollisuuden yrityksille. Ensimmäinen yritys joka kokeilee vertaisrahoitusta on Hub Helsinki, joka on yhteistoiminnallinen ja inspiroiva työskentelytila ja toimintaympäristö sosiaalisten innovaatioiden edistämiseen. Lainan tarkoituksena on rahoittaa Hubin uusien toimitilojen remontti.

Yrityslainassa on tiettyjä piirteitä jotka erottavat sen muista lainoista. Korko on kiinteä, siitä ei käydä huutokauppaa. Laina myönnetään jo kun puolet haetusta summasta on saatu täyteen ja se voidaan rahoittaa yli 100 prosenttisesti. Lainanantajilla on myös mahdollisuus vaihtaa lainaamansa summa Hubin jäsenyyteen. Lisää tietoja löytyy hakemuksen esitekalvoista.

Maailmalla tällaista rahoitusmuotoa kutsutaan nimellä crowdfunding ja se on saavuttanut suuren suosion. Vaikka tämä kokeilumme on ensimmäinen laatuaan vertaisrahoituksesta Suomessa, sitä on kuitenkin jo sovellettu omalla tavallaan aiemmin. Iron Sky -elokuvan suomalainen tuotantotiimi rahoittaa osaksi tuotantokustannuksiaan laskemalla liikkeelle ”sotaobligaatioita”, joilla rahoitetaan taistelua kuusta hyökkääviä natseja vastaan. Kokonaisuudessaan he hakevat 900 000 euroa rahoitusta, 6 miljoonaa on saatu jo perinteisiltä sijoittajilta.

Koska yrityslainaus on vasta kokeilussa, emme tällä hetkellä ota uusia yrityslainahakemuksia vastaan. Mikäli kuitenkin sinua kiinnostaisi hakea ideallesi rahoittajia, ota yhteyttä niin lisään sinut listallemme ja ilmoitan kun mahdollisuus lainanannon aukeaa.

-Tuomas Talola

 

Leave a Reply