Vierasblogi: Mihin tarvitsemme erilaisia rahoitusvaihtoehtoja?

Uudet ja erilaiset vaihtoehdot perinteisille pankkilainoille herättävät hämmennystä ja vihastusta sekä median että tavallisen kansan piirissä. Huonosta maineestaan huolimatta on tärkeää, että kaikkia pankkien ulkopuolella tapahtuvaa rahoitusta ei niputeta heti pikavippien ja koronkiskonnan piiriin, sillä rahoitusvaihtoehtojen monipuolisuudesta on monelle hyötyä sekä yksityisellä että yhteiskunnallisella tasolla.

 

Yksilölliset lainantarpeet huomioon

 

Yksityiselle lainanhakijalle tutuksi tulevat todennäköisesti ainakin opintolaina ja asuntolaina, minkä lisäksi uusi auto maksetaan osamaksulla ja mahdollisia muita suurempia hankintoja varten turvaudutaan vakiopankin luottoihin. Samanlainen laina ei kuitenkaan sovi jokaiselle ja jokaiseen käyttötarkoitukseen, minkä takia pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja löytyy useilla eri malleilla ja ehdoilla. Lainojen kenttä on kattava, syystäkin: yksilöllisiä lainantarpeita on yhtä paljon kuin on lainanhakijoita, minkä takia rahoitusmallejakin tarvitaan useita.

 

Esimerkiksi, jollekin oikea vaihtoehto voi olla pitkäaikaisempi, mutta matalakorkoisempi laina, kun taas toiselle voi paremmin sopia lyhytaikaisempi, mutta korkeakorkoisempi. Ja jos yhdellä on mahdollisuus odottaa lainan myöntämistä pidempään, voi toisella olla hätäisempi tarve yllättävän rahanmenon iskiessä. Elämän tarjoamia yllätyksiä ei aina voi ennakoida, kun vaikkapa työmatkoihin tarvittava auto hajoaa alle tai asunnon putkisto vaatii pikaista remonttia. Entä jos pankki ei myönnäkään kovasti kaivattua lainaa? Tällöin apuun voivat astua yksityiset rahalaitokset tai esimerkiksi vertaislainat. Monipuoliset rahoitusmarkkinat takaavat, että sopiva rahoitusvaihtoehto löytyy jokaiselle.

Paremmat ehdot lainanhakijoille

 

Markkinoiden monipuolisuuden tärkeyden on huomannut myös Elinkeinoelämän keskusliitto, joka kertoo nettisivuillaan, että mitä enemmän aktiviteetteja ja toimijoita markkinoilta löytyy, sitä parempia ja houkuttelevampia mahdollisuuksia ne voivat tarjota. Erilaiset rahoitusvaihtoehdot tarjoavat siis yleisesti ottaen parempia tarjouksia kaikille. Isomman kilpailun keskellä lainantarjoajien on pidettävä huolta, että ne pysyvät kilpailukykyisinä, mikä tarkoittaa parempia ehtoja lainanhakijoille.

 

Vaikka laajoille lainamarkkinoille mahtuukin muutama susi lampaan pukeissa, on hyvä pitää mielessä, että rahoitusvaihtoehtojen monipuolisuus voi joskus tulla itse kullekin erittäin hyödylliseksi. Ennen lainan hakua lainoja on kuitenkin erityisen tärkeää vertailla, jotta erottaa sudet lampaista. Erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolella, sillä perinteinen pankkilaina ei aina olekaan se kilpailukykyisin ja sinulle sopivin vaihtoehto.

 

Vierasblogin kirjoitti
Ilona Suviranta
VertaaEnsin.fi

VertaaEnsin.fi on puolueeton ja itsenäinen sivusto, joka tarjoaa luotettavaa tietoa rahoitustuotteista.

 

One Response to “ Vierasblogi: Mihin tarvitsemme erilaisia rahoitusvaihtoehtoja? ”

  1. J Tontti sanoo:

    Verkosta haettavien pienlainojen olemassaolon oikeutusta ei enää tarvitse perustella. Niiden suuri suosio ja markkinan jatkuva kasvu on paras perustelu. Digiajan rahoitusta tarvitsevat hoitavat lainatarpeensa nopeasti kännykällä ja saavat rahat tilille muutamassa minuutissa.

    Rahoituksen saamiseen, kuten muihinkin tarpeisiinsa, kuluttajat käyttävät monipuolisesti eri vaihtoehtoja. Annetaan lainanhakijoiden ratkaista, mitä tarvitsevat – silloin parhaat palveluntarjoajat pärjäävät.

Leave a Reply