Uudistuksia automaattisen sijoituksen asetuksiin ja luokituksen rajoihin

Saamme Lainaajaan palautetta sekä sijoittajilta että lainanhakijoilta ja pyrimme palautteen mukaan tekemään uudistuksia, jotka parantavat palvelun käytettävyyttä. Sijoittajilta saamamme palautteen pohjalta laskimme automaattisen sijoituksen minimisijoitusta 20€:on. Tämä tarkoittaa, että sijoituksen voi hajauttaa entistä tehokkaammin yhä useampiin lainoihin. Esimerkiksi automaattisen sijoituksen minimi sijoitus 1000€ jakaantuu nyt maksimissaan 50 lainaan, kun aiemmin oli mahdollista hajauttaa 1000€ vain 20 lainaan. Automaattiin tullaan lähipäivinä lisäämään myös ominaisuus, jossa voi asettaa sijoituksen ehdon, että menot saavat olla vain tietyn osuuden tuloista. Julkistuksesta tullaan kertomaan vielä erikseen, kun se astuu voimaan.

 

Lokakuussa uudistimme uusien lainahakijoiden luokitusta. Teimme nyt vielä toisen päivityksen uusien lainahakijoiden piterajoihin eriluokissa. Pisteiden maksimi on edelleen olemaan 1000p, mutta kiristimme hieman taulukkoa. Voimassa olevat rajat ovatkin: kolme tähteä 714-1000 luottopistettä, kaksi tähteä 647-713 luottopistettä ja yksi tähti 594-646 luottopistettä. Luokituksiin liittyvää muutoshistoriaa voi tarkastella täältä.

 

luokitukset-lainaaja

 

Laina limiitti säilyy jatkossakin 2500€ kaikkien ensilainojen kohdalla ja samaan aikaan lisälainanottajien lainanmyöntöperusteet pysyivät samoina. Luokituksen perusteet näkyvät asikasluokittelun yhteydessä sivustolla.

 

 

4 Responses to “ Uudistuksia automaattisen sijoituksen asetuksiin ja luokituksen rajoihin ”

 1. Tiuskea rakki sanoo:

  Eipä noilla rajojen ja tähtien säätämisillä tai hajautuksillakaan taida olla paljoa vaikutusta kun konservatiivisellakin automaatilla sijoitetut lainat tuntuvat menevän ihan järkiään perintään, mitä nyt vilkaisin vuoden sisään myönnettyjä…

 2. Lauri Pitkänen sanoo:

  Tähtiluokissa oleellista on se, että 4 ja 5 tähteä ovat jatkolainoja ja 1-3 ovat uusia lainoja. Sijoita varovaisesti sijoittaa jatkolainoihin ja parhaisiin uusiin lainoihin. Perintään siirretyt lainat eivät suoraan tarkoita luottotappiota. Niistä 70% maksaa lainansa takaisin, mutta maksuaika hieman pitenee. Tähtiluokkien säätämisellä pyritään siihen, että lainojen riski olisi mahdollisimman hyvin ennakoitavissa. Kuitenkin kaikissa lainaluokissa on riski luottotappioille.

 3. Tiuskea rakki sanoo:

  Kunhan nyt ei sitten todellakaan tehdä sitä temppua että myytäisiin perintään menneitä lainoja perintätoimistolle ”pääoman kiertämisen nopeuttamiseksi”, kuten hiljan oli suunnitelmissa. Silloin pääoma vaan kiertää nopeasti nollaan.

 4. Lauri Pitkänen sanoo:

  Seuraamme tilannetta, jos lainojen luottotappiot tulevat vähennyskelposiksi henkilösijoittajille. Tällöin lainat, jotka on myönnetty joulukuussa 2015 ja eteenpäin voitaisiin myydä perintäyhtiölle. Toistaiseksi siis seuraamme tilannetta.

Leave a Reply