Brexit heiluttaa markkinoita

Iso-Britannian kansanäänestyksen tulos Euroopan Unionista eroamiselle, eli tuttavallisesti brexit, sai pörssit luisumaan laajalla rintamalla. Kauppalehti uutisoi tiistain pääkirjoituksessaan ”Pörssin alamäkeä ei voi estää”, että tulosten julkistamisen jälkeen on pörsseissä ollut merkittävin lasku seitsemään vuoteen. Erilaisia ennusteita kurssien kehityksestä on esillä siellä sun täällä, mutta jokatapauksessa niitä yhdistää se, että markkinat tuntuvat heilahtelevan yhä enemmän.

 

Markkinoiden heilahdellessa ovat riskit kasvaneet. Osakemarkkinoiden mahdollisuuksien tunnistamisen lisäksi kiinnostavat sijoituskohteet, jotka eivät reagoi osakemarkkinoiden shokkeihin. Kiinteäkorkoisilla korkotuotteilla voi tasapainottaa omaa sijotussalkkuaan, mutta nykyisillä alhaisten korkojen markkinoilla ei ole tarjolla erinomaisia korkoja perinteisistä korkotuotteista. Lainaajan vertaislainat pärjäävätkin nykyisessä tilanteessa hyvin kilpailussa perinteisiä korkotuotteita vastaan.

 

Lainaajan tilastot 1-6.2016

 

Vertaislainat ovat poikkeuksellisen korkeakorkoisia korkotuotteita ja tässä markkinatilanteessa erittäin houkuttelevassa asemassa. Vuoden alusta korko vertaislainasijoitukselle Lainaajassa on ollut keskinmäärin 22,50%. Vertaislainojen toinen hyvä puoli nykytilanteessa on, etteivät ne ole riippuvaisia markkinoiden kehityksestä, sillä kulutusluottojen kysyntä on ollut tasaista markkinoiden kehityksestä riippumatta. Katso lisää tilastotietoa Lainaajasta ja harkitse, olisiko vertaislaina sopiva tapa sinulle tasapainottaa sijoitussalkkuasi.

 

Leave a Reply