Miten pankit unohtivat romahduksen opetukset

”Seitsemän vuotta Lehman Brothersin romahduksen jälkeen on usein sanottu ettei romahduksesta opittu mitään. Tämä on liian optimistinen väite. Isot pankit ovat todellakin oppineet läksynsä; loppujen lopuksi on hyvin vähän tekoja joista ne eivät selviäisi.”

The Guardian kirjoittaa artikkelissaan vuoden 2008 pankkikriisistä, kuinka lähellä koko rahoitusjärjestelmä oli täyskatastrofia. Juttua varten on haastateltu monia Lontoon finanssiammattilaisia niin pankkiireja kuin valvojaviranomaisia. Artikkeli on pitkä, mutta luottokriisin taustoista kiinnostuneelle varmasti lukemisen arvoinen. Alkukappaleen tiivistys kuvaa artikkelin pessimistisen sanoman, muutoksia kriisiä edeltävän ajan menettelystä parempaan ei ole oikeastaan tapahtunut.

 

 

Leave a Reply