Korot eivät koskaan ole olleet näin alhaalla

Elämme omituisia aikoja, korkotaso ei luultavasti ole koskaan historiassa ollut näin alhaalla. Business Insider on tehnyt jutun Bank of Englandin pääekonomistin Andy Haldanen puheen (pdf) perusteella jutun joka otsikoitu osuvasti ”The 5,000-year history of interest rates shows just how historically low US rates are right now” Vaikka otsikossa viitataan Yhdysvaltoihin, sama pätee myös Suomeen ja Eurooppaan.

Korkoja 5000 vuoden ajalta

Korkotasoja 5000 vuoden ajalta

Velalliselle nämä ovat eittämättä hyviä aikoja. Sijoittajalle hieman haastavampia, koska korkosijoitukset eivät tuota juuri mitään, jolloin sijoituksia pitää siirtää esimerkiksi osakkeisiin tai kiinteistöihin. Tämä taasen heikentää niiden hinta/tuotto-suhdetta. Tai sitten, ehkäpä vaihtoehtona voisi olla vertaislainasijoittaminen, tuottoa markkinoista riippumatta.

 

2 Responses to “ Korot eivät koskaan ole olleet näin alhaalla ”

  1. Ville sanoo:

    Ottaen huomioon, että lähes kaikki vertaislainat jäävät maksamatta, niin saman tien sitä voisi vaikka ostaa koko rahalla talvivaaran osakkeita pörssin ohi.. Rahat menettää joka tapauksessa, mutta jälkimmäisessä sentään rahalle on saanut jotain ”vastinetta” ja jos ihme tapahtuu niin talvivaaran osakkeille voi sentään joskus tulla vielä jotain arvoa.

  2. admin sanoo:

    Kaikki lainat jäävät maksamatta? No, tämähän eskaloitui nopeasti 🙂

Leave a Reply