Uusi lainaminimi 800 euroa

Olemme nostaneet ensimmäisen lainan minimin tänään 800 euroon, laina-ajat näille ja isommille lainoille ovat 24-36 kuukautta. Tämän päälle on mahdollista ottaa lisää lainaa 400 euron portaissa. Muutos on tehty, koska iloksemme tarjonta lainoihin on parantunut selvästi ja yhä useammat lainat täyttyvät!

Samalla lainan myöntöportaisiin on tullut selvennystä, nyt lainat myönnetään 50 euroa portaissa tarjotun summan mukaan. Lisääntyneen tarjonnan myötä nyt myös maksimikorko lainoihin on 24 prosenttia.

Tarkennettu muutoksen koskevan ensimmäistä lainaa.

 

4 Responses to “ Uusi lainaminimi 800 euroa ”

  1. PankkiiriAnkka sanoo:

    Hei,

    Huomasin, että hakijoina on syöksykierteeseen joutuvia asiakkaita ja heillä on korkea tähtiluokitus (ilmeisesti siksi, että ovat aiemmin hoitaneet lainansa hyvin – ottamalla lisälainaa joka paikasta). Nyt on kamelin selkä katkeamassa ja tällainen taho on saamassa lainaa. Mielestäni on erittäin epämoraalista lainata kyseiselle henkilölle.
    Huomasin, että iso osa on täytetty roboteilla. Olisi tärkeää tarkistaa luottoluokittelua hieman niin, että henkilö, jolla lainalyhennysten jälkeen jää rahaa satanen tai pari muuhun elämiseen ei saisi luottoa enää ennen, kuin tilanne normalisoituu.

  2. admin sanoo:

    Tällaiset hakijat ovat yleensä aloittaneet alhaisella luokituksella johtuen tulojen ja lainanhoitomenojen suhteesta, joka onkin sitten noussut ajallaan maksettujen lainaerien myötä. Me emme näe syytä rajoittaa hyvin asiansa hoitaneiden lainahakemuksia, lainanantajilla on toki täysi oikeus tähän ja jokainen lainanantaja voi sen tehdä omilla valinnoillaan manuaalisesti tai automaattisessa sijoittamisessa.

  3. PankkiiriAnkka sanoo:

    Se, että Lainaaja on hoitanut tähän mennessä lainansa hyvin on hyvä juttu, mutta ei takaa sitä, että lainanhakija jatkossa hoitaa velvoitteensa.
    Tietysti tähän astisesti hyvin hoidettu laina indikoi sitä, että hakija on tunnollinen ja sikäli hyvä. Kuitenkin, tässä pitäisi pystyä ennustamaan tulevaa lainanhakijan maksukäyttäytymistä ja silloin se, että lainoja on todella paljon ennestään ja maksuvara niukka voi olla vastuutonta toimintaa. Vähän, kuin kiristäisi hirttoköyttä aavistuksen kireämmälle, koska default riski on erittäin korkea. Lienee laitontakin lainata noin hampaisiin asti velkaantuneille…? Vai oletteko eri mieltä? Sijoittajilla on tässä erittäin korkea riski hävitä (jälleen) rahaa. Toivotaan, että tämä henkilö jostain kaivaa itselleen lisää tuloja ennen, kuin vouti alkaa kolkutella ovea.

  4. admin sanoo:

    Mikään ei takaa että lainanhakija jatkossa hoitaa maksunsa, aikaisemmat maksut ovat siitä kuitenkin erittäin vahva ennuste. Jos mielestäsi lainaa ei tule myöntää muiden lainojen yhdistämiseen kuukausimaksujen pienentämiseksi ja tällaisissa lainoissa on suuri riski, ei mikään velvoita sinua rahoittamaan tällaisia lainoja. Muilla voi olla toinen mielipide ja he sitten osallistuvat lainan myöntämiseen.

    Voisitko vielä tarkentaa missä menee raja kenelle saa lainata ja mikä laki on kyseessä?

Leave a Reply