Uudistuksia Lainaajaan

Olemme viime aikoina puurtaneet uudistuksia Lainaajaan. Keskeisimpänä on lainatilimme kehittäminen mutta monia muita uudistuksia on tulossa. Tiedotamme näistä tarkemmin päivitysten edetessä, tässä lyhyt vilkaisu merkittävimpiin uudistuksiin.

Lainatilille:

  • minimisijoitus on nyt 500€
  • tuottojen maksu vuosineljänneksittäin
  • tilastot lainatilistä

Vilkaisu

Muut uudistukset:

  • tilastot sisäisellä korkokannalla myöntökuukauden ja kuukausittaisen kassavirran mukaan
  • lainanottajien tarkempi luokittelu
  • automaattisen lainauksen kohdistaminen eri luokkiin
  • oman tilin näkymän pienet parannukset

Kuva: Flickr/Len Matthews

 

4 Responses to “ Uudistuksia Lainaajaan ”

  1. PankkiiriAnkka sanoo:

    Hei,

    Minkä tyyppisiä kriteereitä käytätte luottoluokitteluissa tässä uudessa systeemissä?
    Kuinka paljon Teillä on eri luokkia?
    Jos nuo on hyvin toteutettuja, niin se saattaa olla oikea askel siihen, että sijoittajien luottamusta saadaan palautettua näihin lainoihin.

    Olen ainakin itse valmis tyytymään pienempään tuottoon jos riskitaso on 0 (tai lähellä 0:aa).

    Jaksan jankuttaa tätä, mutta kiinteät kiinnitykset olisivat oikeita askeleita, koska sillä saadaan varmistettua, että sijoittajat saavat omansa takaisin korkoineen jos tulee default.
    Näitä joukkolainapalveluita, joissa on kiinteät kiinnitykset, alkaa jo löytyä Balttiasta ja se saattaa olla uusi trendi, koska luottotappiot näissä vakuudettomissa luotoissa kyllä tappaa kaiken kiinnostuksen helposti näihin lainoihin.

  2. admin sanoo:

    Luottoluokittelusta tulee erillinen tiedotus myöhemmin. Vakuudellisia lainoja ei meille ole nyt tulossa.

  3. PankkiiriAnkka sanoo:

    Selvä, jään odottelemaan.
    Kiitoksia hieman parannetuista tilastoista.
    Se, mikä kiinnostaa tässä vaiheessa tilastoissa on näiden lainaluokitusten eritellyt tiedot, siis millaiset perintäänmeno prosentit on kussakin luokituksessa.
    Mitä siis voimme odottaa kultakin luottoluokitukselta perintään siirrettyjen lainojen määrässä perustuen menneeseen dataan, joka on ainoa tapa ennustaa tulevaa jollain tarkkuudella.
    Vielä tuntuu kauhistuttavalta ajatus siitä, että niinkin iso osa menee myönnetyistä lainoista perintään kokonaissalkussa, niin tuon luokituksen perusteella jos voisi laskea sitä hukkaan menevän osan osuutta omassa salkussa.
    Perintä on Teidän tilastojen mukaan kyllä ihan kivasti toiminut, varsinkin kun kyseessä on noinkin lyhyt periodi ja silti yli puolet on saatu karhuttua. Tietysti tämä on pois korkotuloista, kun tulee tällaista ”hävikkiä” ja samalla tietysti Teidän bisneksestä, kun raha ei kierrä tehokkaasti systeemissä.

  4. PankkiiriAnkka sanoo:

    Kehitysajatus luokitusjärjestelmään:
    Suosittelen tutkimaan, onko korrelaatiota olemassa maksukäyttäytymisen ja esimerkiksi web-selaimen kanssa (eli pitääkö paikkansa, että henkilö joka tekee hakemuksensa safari-selaimen kautta harvemmin defaulttaa, kuin henkilö joka käyttää jotain muuta selainta). Myös muita tällaisia ”ei niin pinnallisia” tekijöitä jos löytyy niin se auttaa tämän luokitusjärjestelmän kehittämisessä. Myös asuinalueella saattaa olla jonkinlaista korrelointia yms (tämä tosin on mutuilua, mutta tilastoistahan se selviää), ainakin mielenkiintoinen aihe lähteä kehittämään tilastollista analyysiä.
    Eräällä eteläisellä kilpailijalla on käytössään tällaista dataa päätöksenteon perustana.

Leave a Reply