Vilkaisu tulevaan: Lainatili

Olemme viime kuukaudet kehittäneet aiemmin toteuttamaamme Lainasijoitusta eteenpäin. Nyt julkaisemme ja avaamme hieman uutta toteutusta ja annamme kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden ennakkoon tutustua ja sijoittaa Lainatiliin:

Lainatili tekee sijoittamisesta entistä vaivattomampaa ja joustavaa

Lainatili tekee sijoittamisesta helppoa ja vähäriskistä. Riittää että teet yhden sijoituspäätöksen, tämän jälkeen sijoituksesi hajautetaan automaattisesti useisiin eri lainoihin. Lainatilin kautta sijoituksesi jakautuvat sopivissa erissä useisiin kymmeniin/satoihin eri lainahakemuksiin, jotka täyttävät tarkat, ennalta määritellyt kriteerit. Saat nopeasti hyvän tuoton ja hajautuksen riskille. Samalla myös lainojen takaisinmaksut sijoitetaan lainatilisi kautta uusiin hakemuksiin. Näin voit säästää aikaa ja kerryttää jo saamallesi korolle korkoa.

Lainatili tuo sijoittamiseen joustavuutta. Lainatilin kautta sinulla on mahdollisuuden myydä oma sijoitusosuutesi eteenpäin ennen laina-aikojen päättymistä. Riittää kun teet lunastuspyynnön.

black swanHaetaan testikäyttäjiä

Haemme sijoittamisesta kiinnostuneita testikäyttäjiä testaamaan Lainaajan uutta lainatiliä. Palvelu on vielä testivaiheessa, eikä näy julkisesti Lainaajan muille käyttäjille. Testikäyttäjiltä saadun palautteen perusteella tullaan päättämään lainatilin laajemmasta käyttöönotosta ja tehtävistä parannuksista. Lainatilin testikäyttäjien saavat erityisen porkkanan, heidän ei tarvitse maksaa merkintäpalkkiota. Tiliä voi kokeilla ilman sijoitustakin, kaikkien toimintojen aktivoiminen edellyttää sijoitusta.

Mikäli kiinnostuit palvelun testaamisesta tai kaipaat aiheesta lisätietoja, otathan yhteyttä. Lähetä sähköpostia tai soita: tuomas@lainaaja.fi / 045 3483 825.

 

Kuva: Flickr/Daniele Paccaloni

 

10 Responses to “ Vilkaisu tulevaan: Lainatili ”

  1. PulskaOrava sanoo:

    Tämä kuulostaa varsin hyvältä! Sellainen lisäkysymys tuosta kuitenkin, että kun mainitsette, että toisaalta ”takaisinmaksut sijoitetaan uusiin hakemuksiin” ja toisaalta ”mahdollisuus myydä sijoitus ennen laina-ajan päättymistä” niin onhan kuitenkin, että nämä eivät ole ainoat vaihtoehdot? Tai siis että on sitten myös mahdollista laittaa tuo ”sijoita automaattisesti uudelleen” väliaikaisesti pois päältä esim. halutessaan kerryttää tilille jonkin summan jonka haluaa nostaa sieltä pois? Varmaan se näin meneekin että voi tehdä, mutta varmistan vain kun se ei suoraan käy ilmi tuosta tekstistä.

  2. NikeStrike sanoo:

    Kiinnostuin!!
    Betat kehiin ja testiin!!!

  3. admin sanoo:

    Lainatilissä ei niin sanottuja tuotto-osuuksia ole, kaikki takaisinmaksut menevät uudelleensijoitettavaksi.

  4. PankkiiriAnkka sanoo:

    Lainatili kiinnostaa. Minulle voi laittaa lisäinformaatiota.
    Minulle lainatili toisi siten lisäarvoa, että esim sillä 1000 euron sijoituksella saisi hajautuksen 100 eri luokiteltuun hakemukseen (luokittelemattomat eivät muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kiinnosta koska niissä on aivan liian korkea riski tuottoon nähden).
    Jos tuolla lainatilillä saisi 1000 euron sijoitukselle 100 luokitellun hajautuksen, niin silloinhan se merkittävästi tarjoaisi lisähyötyä minulle. Nyt meinaan hajautus manuaalisesti on vain 20 eri luottoon, mutta jos hajautuksen saa vaikka 100 eri luottoon niin onhan se selvä, että riskikorjattu tuotto paranee ja tarjoaa minulle lisäarvoa manuaalisen sijoittamisen sijaan. Kommentoin tätä samaa myös tuolla Kauppalehden puolella.

  5. PankkiiriAnkka sanoo:

    Toinen, mikä olisi kiva olisi mahdollisuus kuukausisäästöön – esim. min. 50 euroa/kk. Luonnollisesti kaikki luokiteltuihin hakemuksiin.
    Kannattaa niille lainanhakijoille korostaa sitä, että on tärkeää tehdä luokiteltu hakemus.
    Tuo tilitietojen screenaus kun on ehdoton.
    Lainatili voisi myös sijoittaa niihin luokiteltuihin sillä maksimikorolla, jotta tuotto maksimoituu. Tällöin manuaaliset sijoittajat voivat kilpailla sitä korkoa alemmaksi halutessaan.

  6. admin sanoo:

    Lainatili on enemmän indeksisijoituksen muotoinen, siihen ei valikoida lainoja vaan tavoitteena on markkinatuotto.

  7. PankkiiriAnkka sanoo:

    Kuinka korkea on markkinatuotto?
    Toisin sanoen, jos sijoitan tänään 1000 euroa, kuinka paljon voin realistisesti odottaa saavani 1 vuoden sijoitusajan jälkeen?
    Eli, kuinka paljon on tilastovääristelyistä yms siivottu markkinatuotto sijoitukselle 1 vuoden sijoitusajalla puhtaana käteen?

  8. PankkiiriAnkka sanoo:

    Tämän lisäksi lisäkysymys: Mikä on se hyöty, jonka saan sijoittamalla lainatilin kautta 1000 euroa vs. sijoittamalla manuaalisesti 1000 euroa? Miksi minun siis kannattaa käyttää lainatiliä manuaalisen sijoittamisen sijasta?

  9. Tapio sanoo:

    Se edellinen poolattu lainasijoitus oli ainakin koron osalta huomattavasti selkeämpi ratkaisu, koska siinä oli minimikorko, joka Lainaaja.fi takasi tuotteelle. Tästä uudesta tuotteesta on aika vaikea tietää etukäteen, millaisen tuoton siitä sitten tulee samaan. Valistuneita arvioita toki voidaan aina esittää, mutta nekin ovat loppupeleissä vain hyviä arvauksia. Toki aivan sama ongelma on tietysti kaikkien vertaislainojen kanssa, eli ei tämä sitä tilannetta mitenkään muuta.

    Ymmärrän toki myös sen että Lainaaja.fi haluaa profiloitua enemmän markkinapaikaksi ja lainojen välittäjäksi (asia jotä käsiteltiin edellisessä blogissa). Kuitenkin minä sijoittaja haluaisin tietää tarkemmin millaista tuottoa minulla on lupa odottaa. Tähän on mielestäni ainakin kaksi eri vaihtoehtoa. Joko statistiikkaa pitää avata huomattavasti enemmän (ottakaa vaikka mallia Bondoran julkaisemista tilastoista), jolloin voisin itse paremmin analysoida tuotteen riski/tuotto odotusta.

    Toinen vaihtoehto olisi juurikin jokin takuutuotto vaikka samalla tavalla kuin GF-Money lainaa rahaa sijoittajilta ja lainaa sitä taas eteenpäin yrityksille. Tarkoitan tuolla sitä että, että GF:n omistajat ovat sijoittaneet yritykseen rahaa heikommalla etuoikeudella ja he saavat rahat vasta sen jälkeen, kun ulkopuolisille sijoittajille on palautettu heidän lainaamat rahat. Muistaakseni tuolla edellisessä blogissa Tuomas kertoi yrityksen johdon sijoittaneen omia rahojaan lainoihin kuusinumeroisen summan.

    Mikäli yrityksen johto itse uskoisi tuotteeseen niin paljon, että he laittasivat tuon kuusinumeroisen summan kiinni vastaavalla heikommalla etuoikeudella, niin se lisäisi ainakin omaa mielenkiintoani huomattavasti. Tosin tuosta lainatilistä olisi muutenkin hyvä saada tarkempaa infoa, koska ainakaan tällä nykyisellä tiedolla ja ymmärryksellä en oikein näe sitä toivottua lisäarvoa, mitä tuotteen pitäisi tarjota.

    Toki myös nuo ehdotetut vakuudelliset luotot voisivat olla mielenkiintoisia, mutta niiden toteuttaminen varmaan on hieman haastavampaa, sillä tuskin Lainaaja.fi haluaa alkaa kanikonttoriksi 🙂 Vaikka itse toki paljon mielummin ottaisin sen varman 6-8 prosentin tuoton, kuin sijoitan näihin 25 % lainoihin joiden takaisinmaksusta ei oikeasti ole mitään takeita.

  10. PankkiiriAnkka sanoo:

    Minulla suurin ongelma tänne sijoittaessa on se, että lainoja menee perintään. Taas meni pari lainaa erääntyneet kategoriaan ja pari muuta roikkuu siinä siten että kohta nekin painuvat perintätoimiston syövereihin.
    Kaikki tosin luokittelemattomia.
    Turhauttaa sijoittaminen, jossa niin moni laina menee puihin. 🙁

    En viitsi tuohon lainatiliin sijoittaa, mikäli minulla ei ole mitään realistista toivoa positiivisesta tuotosta.
    Toisaalta, jos saadaan riskittömiä sijoituksia (juuri esim. sijoituslainoja reaalivakuuksilla – Nordnetissahan osakesalkun voi pantata 5 % korolla, mutta ongelmana on että kurssirommauksessa iskee margin call).
    Tällaisesta sijoittamisesta voisin jo innostuakin.
    Ironista kyllä, olen valmis sijoittamaan enemmän rahaa 5 % korolla, kuin 25 % korolla. Syynä tietty on tuo että lainat menevät niin helposti perintään noissa vakuudettomissa – eikä niissä ole loppupeleissä takeita palautuksista.
    Minun mielestäni kanikonttoriksi ei kannata ryhtyä, mutta tuolla Kauppalehden keskustelupalstoilla on ainakin noita innokkaita velkasijoittajia, niin heille voisi mielellään tarjota sijoituslainaa reaalivakuudella.

    Tulevaisuuden näkyminä minä näen lainaajalla kaksi vaihtoehtoa: joko kehittää vakuudellisia luottoja vastaavasti matalammalla korolla, muttei esim. osakesalkun margin call-riskillä tai sitten jatkaa nykyisellä linjalla, jossa pitää jatkaa erilaisten poolattujen sijoitusbottien rakentelemista näihin riskiluottoihin.
    Molemmat vaihtoehdothan voisivat toimia esim. rinnakkain kuten pankeissa – voit joko lainata matalammalla korolla vakuuksien kera tai vakuudettomasti vastaavasti korkeammalla korolla.
    Vakuudettomasti korkeammalla korolla voin lainata vain tietyille henkilöille, vakuudellisiin luottoihin voi taas lainata huomattavasti huolettomammin, kun tietää että saa omansa korkoineen takaisin. Jos maksukyvyttömyys yllättää, niin aina voi realisoida vakuuden.

Leave a Reply