Poolattu lainasijoitus

Lainapooli

Tämä viesti on aiemmin lähetetty jäsenillemme sähköpostitse.

 

Lainaaja on syksyn ajan kehittänyt parannettua tapaa sijoittaa lainoihin. Tämä kulkee kehitysnimellä poolattu yhteissijoitus. Sijoituksessa kaikki sijoittajien varat kootaan yhteen, jolloin sijoituksille saadaan laaja hajautus satoihin eri lainoihin. Olemme kehittäneet tätä yhdessä pankkiiriliikkeen kanssa ja julkistamme nyt ensimmäiset tiedot siitä.

Ensimmäisessä sijoituksessa kesto on kahden vuoden mittainen, ensimmäisenä vuotena maksetaan korko vuosineljänneksittäin. Toisena vuotena maksetaan korko ja pääoma takaisin vuoden 2015 loppuun mennessä. Tällä sijoituksella on pääomaturva. Minimisijoitus on korkeampi ensimmäisessä erässä kuin jatkossa. Kaiken palautteen ja kysymykset otamme tässä vaiheessa erittäin kiinnostuneena vastaan. Mikäli olet kiinnostunut tästä sijoituksesta, pyydän myös olemaan yhteydessä meihin niin voimme lähettää tarkemmat esitteet ja ehdot.

 

8 Responses to “ Poolattu lainasijoitus

  1. PankkiiriAnkka sanoo:

    Markkinoilla kiertää tällä hetkellä villi huhu, että Bull olisi laskemassa liikkeelle bondia.
    Mikäli huhu pitää paikkansa ja toteutuu, niin hänelle kannattanee lainata suurempikin summa, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan lihotettavaksi.
    Toivon myös, että olette aktiivisia lainaamieni rahojen perinnässä, jotta olisi käteistä riittävästi Bullia varten, koska hän tuntuu maksavan lainansa niin tunnollisesti.

  2. Riitta P sanoo:

    Kiinnostaisi tietää, millä mekanismilla pääomaturva on rakennettu. Toinen mikä kiinnostaa: mistä revitte nämä kohdelainat? Otetaanko ne hylättyjen hakemusten joukosta? Nykyisin tarjolla olevien lainojen määrä ei liiku sadoissa.

  3. admin sanoo:

    Lainanottajien oman maksukyvyn lisäksi yhtiömme turvaa sijoitusta omalla pääomallaan. Sijoitus tehdään ja jaetaan kaikkien alustamme kautta myönnettyjen lainojen kautta, tätä kautta tulee tulee satoja lainoja.

  4. Mikko sanoo:

    Ketä omistaa tuossa poolissa olevat sijoitukset, Vertaislaina Oy vai sijoittajat? Haen tässä tietenkin sitä, että jos teidän toiminta jostain syystä päättyisi vaikka konkurssiin, menettäisikö sijoittaja tällöin rahansa vai omistaisiko hän edelleen nuo lainat?

    Entä onko jotain erityistä syytä, miksi nuo tarkemmat esitteet ja ehdot eivät voi olla ihan vapaasti kaikkien nähtävissä ja arvioitavissa, jos ne kuitenkin pyydettäessä on mahdollista saada? Avoimuus ja läpinäkyvyys luo luottamusta. Ja päinvastoin.

    Osaatko vielä tässä vaiheessa sanoa, minkä suuruista minimisijoitusta olette jatkossa ajatelleet?

    Onko tässä poolissa mukana ainoastaan noita luokiteltuja lainoja vai myös näitä ei-luokiteltuja lainoja? Jos jälkimmäinen, millaisessa suhteessa?

  5. admin sanoo:

    Sijoittajat omistavat lainat. Ehtoja ei julkaista muuta kuin pyynnöstä, koska tästä ei ole laadittu esitettä Finanssivalvonnalle.

    Minimisijoituksen kokoa ei ole kummemmin mietitty, luultavasti muutamasta satasesta tuhanteen. Molempia lainoja on mukana, suhdetta ei ole määritetty etukäteen.

  6. PankkiiriAnkka sanoo:

    Muillekin sijoittajille tiedoksi: Bullin bondiin ehtii mukaan vielä. Hän on ilmoittanut lähtevänsä etelään eikä hän ennen matkaansa aio sulkea hakemustaan, vaan sijoituksia otetaan vastaan.
    Viimeksihän hän sulki bondin ennenaikaisesti ja mm. minä en ehtinyt mukaan merkitsemään bondia. 🙂

  7. Niimart sanoo:

    Toivottavasti Bull ei tämän halpakorkoisen lainan myötä katoa etelään tai mihinkään muualle.

  8. PankkiiriAnkka sanoo:

    Mitä olen muutaman sanan vaihtanut kaverin kanssa tuolla muualla, niin vaikuttaa ihan rehelliseltä kaverilta. Kuitenkin aina on teoreettisesti tuo mahdollsiuus olemassa.
    Itse tosin olisin tuossa tapauksessa suiostunut maksamaan korkeampaakin korkoa – pääasia että luotto tulee täyteen. Tällä hetkellä hänen bondiaan ei kuitenkaan ole merkitty edes puoliväliin saakka.

Leave a Reply