Päivityksiä markkinapaikkaan

Hieman lisätietoa pienistä parannuksista joita olemme tehneet tällä viikolla.

Perutut kaupat eivät näy enää Toteutuneissa

Tavoitteena selkeyttää välilehteä näyttämään vain aidosti toteutuneet kaupat.

Linkki lainahakemukseen

Lainamarkkinoilla on nyt jokaisen hakijan nimen kohdalla linkki alkuperäiseen lainahakemukseen.

Luokitellut lainat

Myynnissä olevat luokitellut lainat on merkitty *-tähdellä.

meme-well-that-escalated-quickly

Lisäys: myös myytävien lainojen lajittelu hinnan perusteella toimii nyt.

 

20 Responses to “ Päivityksiä markkinapaikkaan

  1. peikonlehti sanoo:

    Hei. Onkohan tuo teidän sijoitusvaatimus luokiteltuihin lainoihin ihan kohtuuton. Nythän minimisijoitus on 100 € / laina. Tämä on sinänsä ihan ok. Sen sijaan vaaditte myös vähintään 1000 kokonaissijoitusta lainaajaan. Palvelunne tarvitsee kipeästi uusia sijoittajia erityisesti näihin luokiteltuihin lainoihin, jotka oman kokemukseni ovat toimineet ihan hyvin. Markkinoilla olisi varmasti paljon kokeilijoita, mutta kuka hullu piensijoittaja lähtee tuosta vaan tonnilla mukaan, kun kyse on todellisesta riskisijoituksesta.

    Sijoittajalla pitäisi olla mahdollisuus sijoittaa vaikka ensin se satanen. Sijoittaja katselee hetken aikaa, alkaako maksuja tulla tälle lainalle. Jos näyttää hyvältä, sijoittaja toteaa, että perskeles laitanpas vähän lisää pätäkkää peliin. Vertaislainaus on koukuttavaa sijoittamista ja äkkiä sijoittajalla onkin se tonni sijoitettuna lainaajaan. Systeemi alkaa pikkuhiljaa ruokkia itse itseään. Teidän tehtävänne on myöskin huolehtia, että karsitte lainat riittävä tiukaksi.

  2. peikonlehti sanoo:

    … Lainamarkkonoiden kautta on ilmeisesti kuitenkin mahdollista ostaa näitä luokiteltuja lainoja ilman tuota 1000 e sijoitusminimiä? Eikös teidän bisneksen kannalta olisi parempi, että sijoittajat sijoittaisivat uusiin lainahakemuksiin.

  3. PankkiiriAnkka sanoo:

    Juuri näin, lainaaja.fi-palvelun päävastuuna on taata riittävän laadukkaat sijoitusvaihtoehdot.
    Kuka hullu lisäisi edes sijoituksia, jos niistä 60 % menee perintään, joista taas ehkä puolet onnistutaan perimään jollain aikavälillä.

  4. Tapio sanoo:

    Tuohan 60 % on vielä varsin kohtuullinen lukema. Juuri itse tsekkasin oman tilanteeni ja mikäli nyt laskin oikein, minulla on 66,5 % kaikesta sijoitetusta rahasta perintätoimien piirissä. Ja siitä maksetusta 33,5 prosentin osuudesta varmasti yli 80 % (mutu) tuli ainakin myöhässä tai perinnän kautta.

    Ensimmäiset lainat ovat vuoden 2011 alusta ja iso osa on sellaisia, ettei niistä ole euroakaan saatu vielä takaisin, joten tuo 50 pinnaa olisi aika kova tulos. Mutta tälläisiä nämä uudet harrastukset välillä ovat. Ja onhan tässä vielä reilusti yli 10 vuotta jännistystä edessä, kun 15 vuottahan nuo lainat ovat perinnässä, eli kyllä tässä kuitenkin rahoilleen ihan vastinetta saa 🙂

    Toki rehellisyyden nimissä pitää kuitenkin muistaa, että tuon 2011 vuoden jälkeen on toiminta on kehittynyt selkeästi parempaan suuntaan, mutta edelleen odottelen hieman parempaa statistiikkaa (vrt. isepankur). Suunta on kuitenkin oikea, pisteet siitä!

    Mutta se on kyllä ihan totta, että mikäli luokitellut lainat todellakin johtavat positiiviseen kassavirtaan, niin en ymmärrä miksi niihin ei voisi päästä kiinni samoilla ehdoilla kuin tavallisiin lainoihin. Jos ne kuitenkin mielletään eräänlaiseksi keihäänkärkituotteeksi, niin ihan varmasti Suomesta löytyy ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita lähtemään vaikka muutamalla kympillä tai satasella mukaan.

    Ja jos toiminnan huomaa kannattavaksi, lisää summaa ja mahdollisesti jopa kertoo tutuille asiasta. Mutta kuten Peikonlehtikin totesi, 1000 euroa alkaa olla jo sellainen rahasumma, että sellaista ei välttämättä kaikilta enää irtoa ihan vain uuden palvelun testaamiseen.

  5. PankkiiriAnkka sanoo:

    Minulla on tällä hetkellä melkein kaikki lainat joko myöhässä tai perinnässä.
    Aikataulun mukaan lyhentelee siis velkoja tällä hetkellä minulla ihan pieni murto-osa.
    Suurimpaa osaa lainaajista vaivaa joko lyhyt- tai pitkäaikainen maksukyvyttömyys. Toivon, että mahdollisimman monia vaivaa tuo ensin mainittu ja että lainaajat pääsevät takaisin lyhentämisen makuun.
    Mielestäni tämä homma ei tunnu oikein kannattavalta sijoittamisen näkökulmasta.

  6. Tapio sanoo:

    1) Myin elokuussa markkinapaikan kautta kolme lainaa, mutta kyseiset lainat näkyvät edelleen tuolla minun ”Myönnetyt lainat” kohdassa. Niissä on kyllä ”Pääomaa jäljellä” kenttä päivittynyt nollaksi euroksi. Pitäisikö niiden kuitenkin jossain kohtaa siirtyä tuonne ”Aikaisemmat lainat” kohtaan?

    2) Onko jotain estettä sille, että tuon markkinpaikan kautta pääsisi myymään kaikkia lainoja riippumatta siitä, mikä niiden tila on? Nythän siellä ei ole mahdollista myydä lainoja, jotka ovat päätyneet perintään tai lainaaja on todettu varattomaksi. Jos myyjän ja ostajan tarjoukset kohtaavat näissä ”roskalainoissa” markkinapaikan kautta, niin ei kai tuossa mitään ongelmaa pitäisi olla?

  7. admin sanoo:

    1) Siinä vaiheessa kun seuraava lyhennys on maksettu.

    2) Ei mitään teknistä estettä, todennäköisesti tulee jossain vaiheessa.

  8. Sami1988 sanoo:

    Itse asiassa tänään sain viimeisen lyhennyksen myymästäni lainasta. Kuitenkin se yhä olla möllöttää salkussani.

  9. admin sanoo:

    Kiitos tiedosta, tarkistetaan ja korjataan. Voitko vielä tarkentaa missä se näkyy vielä?

  10. Sami1988 sanoo:

    Se näkyy siis ihan niissä tämänhetkisissä lainoissa. Päättyneissä lainoissa sitä ei näy.

  11. Tapio sanoo:

    Minulla on mielestäni vastaava tilanne kuin Samilla, tai sitten en vain ole ymmäränyt tätä logiikkaa 🙂

    31.08 olen myynyt erään b:llä alkavan käyttäjän lainan eteenpäin hintaan 5,83.
    05.09 minulle on maksettu vielä kyseisestä lainasta 0,1 euroa, mutta edelleen laina näkyy siellä ”Myönnetyt lainat” kohdassa.

    Eikö tuo 0,1 euroa ole juuri se viimeinen lyhenneys, jonka jälkeen lainan olisi pitänyt siirtyä sinne ”Aikaisemmat lainat” kohtaan?

    Ja hieno homma, jos saisitte myös nuo ”roskalainat” sinne markkinapaikalle!

  12. PulskaOrava sanoo:

    Ei nyt varsinaisesti lainamarkkinoihin liittyen, mutta kysynpä kuitenkin: ”Oma tilini” -> ”Tilihistoria” -sivulle on tullut uutena sarakkeena ”Korko”. Sisältyykö tämä luku sarakkeessa ”Summa” olevaan arvoon vai onko se sen lisäksi? Tai siis onko tilillle tapahtumassa maksettu koko määrä Summa vai Summa+Korko?
    Itse lainamarkkinoista, niin lainan osto näkyy mukavasti tilihistoriassa. Tämä erinomainen asia. Voisiko saman saada myös itse varsinaisista lainasijoituksista? Tällöin tilihistorian juokseva summa nimittäin täsmäisi tilisaldon kanssa suoraan ilman että erikseen pitää huomioida ne lainasijoitukset. (Tai, no, pyöristyksistä, olettaisin, johtuva ero siellä edelleen on, mutta kun sen tietää niin ei ongelma).

  13. admin sanoo:

    Korko on osa Summaa. Tilihistoriaan on tulossa seuraavaksi päivitys jossa näkyy koko kassavirta lainasijoituksineen.

  14. PankkiiriAnkka sanoo:

    Perintä on merkittävä osa maksujen palautuksissa, sillä yllättävän moni lainaaja kärsii lyhyt-/pitkäaikaisesta maksukyvyttömyydestä.
    Perinnästä on kuitenkin lauantaisin alkanut virrata palautuksia (mikä on hieno homma, että lainoja saadaan hissukseen palauteltua). Summa on kuitenkin ”kokonaissumma”, eli olisiko siihen mahdollista saada eriteltyä koron ja pääoman osuuksia jollain lailla?

  15. admin sanoo:

    Tieto korosta ja pääomasta löytyy omalta tililtä vasemmalta valikosta Raportit/Tilihistoria.

  16. PankkiiriAnkka sanoo:

    Hei!

    Kuinka suhtaudutte siihen, että lainahakijoillanne on peliriippuvuus?
    Tarkistetaanko tämä mm. luokitelluissa lainoissa?
    Eräs nimeltä mainitsematon virolainen toimija evää lainahakemukset mikäli lainaajalta löytyy viitteitä uhkapelaamiseen – jopa pienemmilläkin summilla.

  17. admin sanoo:

    Emme puutu kerran viikossa tapahtuvaa Totoon, mutta jos löytyy viitteitä uhkapelaamisesta, hakemus hylätään.

  18. Tapio sanoo:

    Moikka,

    Markkinat –> Omat kaupat –> Toteutuneet

    Tuolla kun vie hiiren ”Päivä” kohdalle, niin tulee teksti ”Kuinka paljon lainaa on vielä maksamatta”. Vastaavasti kun vie hiiren ”Pääomaa jäljellä” tekstin päälle, niin tulee ”Päivä, jolloin siirto on tapahtunut”.

    Olen kuukausi sitten myynyt lainoja markkinoilla. Edelleen kaikki myymäni lainat näkyvät siellä ”Myönnetyt lainat” kohdassa. Onko tämä vain joku bugi, mitä ei ole ehditty vielä korjaamaan vai johtuuko tuo vieläkin niistä maksamattomia lyhennyksiä, tms?

    Toivottavasti saatte pian kuntoon myös tuon mahdollisuuden myydä perinnässä olevia lainoja, jolloin sijoittajille vapautuisi pääomia uusiin lainoihin.

  19. admin sanoo:

    Kiitos huomioista, korjataan noihin tekstit. Tsekkaamme samalla myös nuo myydyt lainat ja korjaamme ne oikeaan paikkaan jos virheitä ilmenee.

    Perinnässä olevien lainojen myynti tulee, mutta valitettavasti tässä vaiheessa emme voi vielä antaa aikataulua.

  20. PulskaOrava sanoo:

    Huomasin, että Lainat-sivun listassa maksimimäärä mitä sivulle on valittavissa on 50 lainaa. Tästä kuitenkin seuraa, että on hankala nähdä, että paljonko on yhteissumma kun ei ole ”grand totalia” listattuna missään. Voisiko yhteenvetosivulla olla tieto, että paljonko on lainoissa yhteensä? Tai jos olisi vaikka joku oma yhteenvetosivunsa missä näkyisi summat per lainan status ja yhteensä niin olisi vielä parempi.

Leave a Reply