Ohje Lainamarkkinoiden käyttöön

Eilisen Lainamarkkinoiden julkaisun vanavedessä julkaisemme nyt lyhyen ohjeen miten ostaa ja myydä lainoja. Tsekkaa ja kerro meille tarvitaanko jotain lisäyksiä.

Markkinaohje

Tilastoihimme on lisätty tieto tuottojen keskihajonnasta ja alhaalta valitsemalla saa tiedot kaikkien lainojen tuotoista. Seuraavaksi on tulossa tarkempaa tietoa millaisia lainanottajamme ovat.

 

16 Responses to “ Ohje Lainamarkkinoiden käyttöön

  1. PulskaOrava sanoo:

    Markkinoiden myynnissä olevien lainojen listalla sorttaus sarakkeen perusteella ei näyttäisi toimivan (minulla Windows8 + Firefox jos merkitystä). Sorttausta voisi tarvita siihen, että saa sen listan velallisen nimen mukaiseen järjestykseen. Siinähän on useampi rivi saman velallisen lainoja jos useampi on sitä myymässä. Sorttaamalla näkisi helpommin kilpailevat tarjoukset samasta tavarasta. Tämän merkitys kasvaa mitä pidemmäksi tuo lista kasvaa. Itse asiassa minkäs mukaan se on oletusarvoisesti järjestyksessä? Tarjouksen jättöajan? Olisiko ideaa laittaa suoraan oletusarvoisesti velallisen mukaan?

  2. admin sanoo:

    Kiitos huomiosta, korjataan nimen mukaan sorttaus. Lainat ovat tällä hetkellä tosiaan oletusarvoisesti jättöhetken mukaan järjestyksessä.

  3. PankkiiriAnkka sanoo:

    Ostin yritykseni kautta lainan jälkimarkkinoilta, mutta osto ei näy lainoissani, eli en saanut lainaa laisinkaan. Tilin saldoa oli kuitenkin veloitettu.

  4. admin sanoo:

    Lähetätkö tiedot mistä lainasta on kyse osoitteeseen lainaaja at lainaaja.fi.
    Normaalisti kauppa näkyy kolmessa paikassa Omalla tililläsi:

    1) Lainamarkkinat-sivu
    2) Raportit
    3) Lainat, josta Yhteenvedossa sijoituksesi lainoihin tai Myönnetyt lainat -välilehdellä.

  5. PankkiiriAnkka sanoo:

    Sama bugi myös henkilökohtaisella puolella… Ostin 3,33 eurolla Johnnyn lainan eikä tullut näkyviin muualle, kuin Lainamarkkinat => toteutuneet.

  6. Sami1988 sanoo:

    Minulla taas tuo Johnnyn laina näkyy toteutuneissa kaupoissa, mutta se on yhä salkussani. En pääse hyväksymään tarjousta, mutta ohjeiden mukaanhan mitään erillistä hyväksyntää ei enää tarvita kun hinnasta on päästy sopuun.

  7. PankkiiriAnkka sanoo:

    Tänään siirtyi! Loistavaa! 🙂
    Eihän tässä ole enää muuta parannettavaa, kuin että saataisiin vielä noita lainoja hieman turvallisemmiksi sijoituskohteteiksi. 🙂 Eli, nyt vain tekemään töitä sen eteen, että lainanhakijat ovat prime-luokkaa. Mikäli lainat maksetaan korkojen kanssa takaisin (edes jollain aikavälillä), niin meikä-kitupiikki ainakin on valmis lisäilemään sijoituspääomaa. Kuitenkin tämä edellyttää sitä, että toiminta saadaan voitolliseksi luottotappioiden jälkeen.

  8. admin sanoo:

    Tosiaan eilen saatiin vika selville ja tänään aamupäivällä päivitettiin korjaus. Kiitos kaikista viesteistä ja jatkakaa niiden lähettämistä 😀

  9. Markkinat sanoo:

    Hieno ja kaivattu uudistus!

    Pari kehitysehdotusta.

    Jos yritän myydä omia lainoja, en näe lainan tilaa, mutta jos yritän ostaa lainoja, saan klikkaamalla tilan auki. Olisi ainakin minusta ihan näppärää, jos pystyisin myös tsekkaamaan hiukan maksuhistoriaa siinä kohtaa kun yritän myydä lainoja. Ainahan tuo voi tietysti kiertää menemällä omiin lainoihin, mutta turhaa työtä.

    Jos yritän ostaa lainaa halvemmalla, mitä lainasta jo on tarjottu, niin järjestelmä näennäisesti päästää ostamaan lainaa ja vasta sen jälkeen ilmoittaa, että siitä on jo tarjottu enemmän. Tsekkauksen voisi toki ehdä jo siinä vaiheessa, kun yrittää ostaa lainaa. Ei kovin iso juttu, mutta tuollaista pientä hienosäätöä 🙂

    Ja ehdottomasti myös näille perinnässä oleville roskalainoille oma myyntipaikka, jos sille ei mitään teknistä, yms estettä ole.

  10. PulskaOrava sanoo:

    Mitä muuten tapahtuu jos joku ylittää ostotarjoukseni? Ei kai tarjoukseni kuitenkaan peruunnu? Ajan takaa siis sitä, että jos korkeimman tarjouksen tehnyt peruu oman tarjouksensa niin toivottavasti sieltä jonosta nousee silloin takaisin automaattisesti se aiempi ostotarjous.

  11. Tapio sanoo:

    Kävin tänään myymässä yhden lainan. Kuitenkin tekstinä oli ”Oletko varma että haluat ostaa lainan”, joka hieman hämmensi tilannetta. Pitäisikö tuossa kuitenkin olla ”Oletko varma että haluat myydä lainan”?

    Kävin tämän jälkeen siellä toteutuneet välilehdellä, mutta ei siellä kyllä mitään näkynyt. Rahat olivat kuitenkin tulleet ”tilille”. Pitäisikö sen näkyä heti siellä, vai onko siinä joku viive?

    Kun klikkaa ”Katso velkakirjan luonnos” niin siellä näkyy osoite ja henkilötietoja. Onko tarkoitus olla näin?

    Tuo myyty laina näkyy edelleen minun aktiivisissa lainoissa, tosin velkasaldo on se 0 euroa. Pitäisikö sen siirtyä heti sieltä niihin päättyneisiin velkakirjoihin, vai onko tässäkin joku viive?

  12. Tapio sanoo:

    Sorttaus ostohinnan perusteella ei toimi ainakaan minun FireFoxilla.

    Jos teen tarjouksen lainapörssissä ja peruutan sen heti sen jälkeen, laina ilmestyy toteutuneet kohtaan. Ei varmaankaan ole tarkoitus toimia näin?

    Entä tiedä onko tuolla myynnissä niittä luokiteltuja lainoja, mutta jos on, niin ainakaan ne eivät erotu muista lainoista mitenkään. Olisi varmaan hyvä saada niille joku erillinen huomioväri, tms.

    Seuraava ehdotus vaatii varmaankin hieman enemmän muutoksia toimintaprosesseihin, eikä ehkä ole edes teidän toiminnan mukaista, mutta ehdotetaan nyt kuitenkin 🙂 Nythän lainaaja.fi osallistuu niihin luokiteltuihin lainoihin sillä 400 eurolla. En tunne tarkemmin, että miten bundlaatte noita sen jälkeen niihin lainasalkkuihin, mutta voisiko ajatella, että se summa jaettaisiin esim. 200+100+100. Tämän jälkeen nuo pari satasen osaa olisivat myynnissä lainapörssin kautta, jolloin siellä olisi kokoajan myös näitä luokiteltuja lainoja mukana.

    Kaikkein hienointa ainakin omalta kannaltani olisi se, että tuollainen lainaaja.fi:n ostama luokiteltu laina ”päivittyisi” automaattisesti siellä lainapörssissä (automaatilla tarkoitan sitä, että jos lainaa maksetaan takaisin, sen myyntihintaa päivitettäisiin samalla summalla). Kun siinä olisi maksuhistoriaa esim. pari ajallaan tullut erää, laina kiinnostaisi ainakin minua aivan eri tavalla – toki joku olisi jo voinut ostaa sen pois ennen sitä.

  13. admin sanoo:

    Metabolisesta oireyhtymästä kärsivälle oravalle: Ostotarjous ei peruunnu jos joku tekee paremman tarjouksen, se jää odottamaan kaupan toteutumista tai maksun saapumista.

    Tapio: voisitko lähettää noista tarkempia tietoja, kuvankaappauksia yms. lainaaja @ lainaaja.fi osoitteeseen? Me emme saaneet toistettua mitään noista tilanteista ja velkakirjassa näkyy vain myyjän (lainanantajan) tiedot.

    Myyty laina näkyy sinulla, koska olet oikeutettu edellisen maksun ja hallussa pitämäsi ajan väliseen korkotuottoon. Tästä tulee alkuviikosta tarkempi kuvaus.

    Sorttaus ei toimi Chromessakaan, pistetään korjaukseen. Samoin myös korostetaan jotenkin hillitysti noita luokiteltuja lainoja.

    Varmaan voitaisiin itse sijoittaa 100€ erissä. Nämä eivät kuitenkaan päivittyisi saapuneiden maksujen mukaan. Kaikki olemassa olevat tarjoukset ovat voimassa vain seuraavaan maksuun saakka.

  14. admin sanoo:

    Markkinat: hyvä huomio lainojen tiloista ennen myyntiä, lisätään tuo tieto.

  15. Tapio sanoo:

    Moikka,

    Sen jälkeen kun kävin peruuttamassa tarjoukseni muutamaan lainaan, niin ne peruutetut ja myös kaksi myytyä lainaa ilmestyivät sinne toteutuneet välilehdelle, eli en nyt valitettavasti saa enää toistettua tilannetta. Mutta edelleen se minusta toimii niin, että jos peruutan tarjoukseni johonkin lainaan, niin se näkyy sen jälkeen siellä toteutuneet välilehdellä. Eikai sen niin ole tarkoitus toimia? Ettekö saa tuota toistettua?

    Velkakirjassa tosiaan näkyy myyjän nimi ja osoitetiedot, mutta ilmeisesti tuo on siis tarkoituskin? Tosin eikö nuo voisi näkyä vasta sen jälkeen, kun laina oikeasti on hyväksytty? Nythän sieltä näkee kenen tahansa myyjän nimen ja osoitetiedot vain tekemällä lainasta tarjouksen ja sen jälkeen käy hylkäämässä sen.

    Jäinkin miettimään, että mitä niille koroille tapahtuu, mutta tuo siis selittää sen 🙂 Eli ilmeisesti se laina häviää niistä minun voimassa olevista lainoista sitten kun korkohomma on tasattu?

    Hieno homma jos saisitte edes jotenkin erotettua nuo luokitellut lainat muista lainoista.

    Voi olla ehkä tarpeetonta säätämistä, mutta uskoisin että sellaisille luokitelluille lainoille, joilla olisi osoittaa jo parin kolmen kerran moiteeton maksuhistoria voisi olla kysyntää jälkimarkkinoilla.

  16. admin sanoo:

    Peruuntuneet ostot/myynnit tullaan poistamaan Toteutuneista seuraavassa päivityksessä.

    Me emme siis onnistuneet toistamaan tapausta jossa velkakirjassa näkyisi myyjän nimi. Ainoastaan Lainanantaja, joka tässä tapauksessa on sinun, ostajan tiedot.

Leave a Reply