Toukokuun katsaus

Laituri

Kesäiset säät ovat jo hellineet meitä hyvän aikaa. Katsauksemme siirtyvät tästä kesätauolle, mutta toki päivitämme täällä aina merkittävistä tapahtumista Lainaajassa.

Meillä on entistä enemmän luokiteltuja lainahakemuksia ja niiden täyttäminen on seuraava iso haasteemme johon aiomme tarttua lähipäivinä. Aiemmasta poiketen, olemme myöntäneet lainoja myös muutamille hakijoille joilla on ollut meillä ennestään laina. Pääperiaatteena tässä on ollut moitteettomasti suoritetut maksut ja aiempi hakemus jossa ei ole saatu koko summaa täyteen.

Uutuuksia

Pari muuta asiaa, jotka voin luvata olevan tulossa. Ensin, ’lainapörssi’, kaikille lainanantajillemme mahdollisuus myydä omia lainojaan tai ostaa jo myönnettyjä lainoja. Tämä julkistetaan kunhan olemme saaneet testattua toimivuuden, viimeistään kesän lopulla. Lisää tietoa tulossa.

Toinen asia on ideamme kokeilla lainojen poolaamista yhteen pottiin, jossa lainanantaja voisivat koota sijoituksensa yhteen isompaa kokonaisuuteen. Käytännössä tämä vastaisi tietynlaista sijoitusrahastoa (ei Finanssivalvonnan alainen) jossa tappiot olisi myös mahdollista vähentää. Tämä on suunnitteilla vielä mutta mielellämme kuulisimme palautetta jo nyt.

Apua taloushuoliin

Meillä on alusta asti ollut tavoitteena hyödyttää molempia lainanottajia ja lainanantajia. Nyt haluan kokeilla jotain uutta ihmisten auttamisessa. Meille tulee paljon hakemuksia, joissa halutaan yhdistää lainoja. Monet näistä joudumme hylkäämään, koska annetut tiedot ovat riittämättömiä tai niiden perusteella uusi laina ei auttaisi enää mitenkään. Tämä sai minut miettimään, mitä jos voisimme tarjota oikeaa talouden suunnittelua ja auttaa näin saamaan budjetin kohdalleen?

Yhteenvetona, jos kiinnostuit lainapoolista tai talousneuvonnasta, jätä kommentti tähän tai lähetä sähköpostia tuomas at lainaaja . fi. Edellisten ohella omat kesäsuunnitelmani? Lyhyet välit (jos) ehdin lomailla, vietän varmaan mökillä ja perheen parissa.

Kuva: Christian Badenhorst

 

4 Responses to “ Toukokuun katsaus

  1. NikeStrike sanoo:

    Lainojen poolaaminen kuullostaa hyvältä nimenomaan tappioiden vähentämisen kannalta.

    Ja olisin kiinnostunut sijoittamaan lainojen yhdistämisiin taloussuunnitelun kautta.
    Olisi erinomaista jos voisimme auttaa lainojen yhdistämisessä siten, että kokonaisuutta tarkasteltaisiin lähemmin
    ja lainasta olisi aitoa hyötyä. Auttamisen halua kyllä löytyisi, mutta on olemassa myös pelko yhdistämislainojen kohdalla siitä, että onko sitä yhdistämislainaa varaa maksaa takaisin.

    Jos Lainaaja aikoo aloittaa jonkin talousneuvonta / yhdistämislaina palvelun, olen ilman muuta mukana ja luotan siihen että osaatte etsiä oikeat ratkaisut sijoittajien vakuuttamiseksi siitä että laina tullaan maksamaan takaisin.
    Mukavaa kesää.

  2. ff sanoo:

    Lainapooli kuulostaa mahdottoman hienolta idealta! Kun palvelussa näyttäisi tappiota tulevan aika reilusti (ei ilmeisesti olisi pitänyt sijoittaa kuin luokiteltuihin lainoihin… Jo seitsemän lainaa perinnässä), olisi ne mukava päästä vähentämään verotuksessa vähäisistä kertyvistä voitoista! 🙂

    Samoin lainapörssi on kiinnostava idea – ehkä sen avulla saataisiin vielä nykyistä paremmin hinnoiteltua riski (jälkimarkkinoilla) mukaan lainoihin?

  3. PankkiiriAnkka sanoo:

    Hei!

    Jälkimarkkinat ovat hieno idea – kunhan sijoittaja saa esittää tarjouksia myös lainoista.
    Minulla on kiinnostusta pienellä summalla tehdä äärimmäisen riskipitoista sijoittamista, kunhan tuotto-odotukset ovat kohdillaan.
    Olen valmis ostamaan jonkin verran jo perinnässä olevia lainoja 3-5 %:lla nimellisarvosta. En tule allokoimaan isoja rahasummia tähän, mutta ihan mielenkiinnosta näin toimisin. Tarjoan samalla mahdollisuuden sijoittajille, jotka kokevat pettyneensä tuottoihin, pääsevän eroon huonoista lainoista.

  4. PankkiiriAnkka sanoo:

    …Luultavasti toimisin kuitenkin pääasiallisesti firmani Etz Chajim Investments Oy:n kautta.

Leave a Reply