Tiedotus: lainamäärät uusille asiakkaille

uusi aamunkoitto

Otamme tästä päivästä lähtien käyttöön pienemmät lainarajat uusille asiakkaillemme. Uudet asiakkaat voivat saada korkeintaan 600€ lainan, mikäli meille ei ole toimitettu riittäviä tietoja luokittelua varten.

Olemme olleet hyvin tyytyväisiä luokiteltujen lainojemme tuottoon ja haluamme tuoda niitä yhä enemmän esille. Samaan aikaan muissa lainoissa tuotto ei ole ollut tyydyttävää ja liian moni laina on mennyt perintään. Niinpä lähdemme ratkaisemaan tätä ongelmaa rajaamalla ensilainan määrää ja riskiä. Niille, jotka ovat maksaneet moitteetta takaisin ensimmäisen lainansa, on mahdollisuus myöhemmin hakea isompaa lainaa.

Koemme, että tällä tavalla voimme parhaiten sovittaa yhteen lainanottajien ja -antajien edut. Pienimmät lainamme eivät ole pidemmän aikavälin ratkaisu, mutta niiden avulla voimme pienemmällä riskillä valikoida hyviä lainanottajia. Kokemus on osoittanut että aiemmin maksunsa moitteetta hoitaneet tulevat tekemään niin tulevaisuudessakin.

Lainaaja itse tulee osallistumaan näiden lainojen rahoittamiseen. Huomattavaa kuitenkin on, että tulevat lakimuutokset rajoittavat mahdollisuuttamme kesäkuun jälkeen olla mukana rahoittajana.

Kuva: Flickr/Plashing Vole

 

6 Responses to “ Tiedotus: lainamäärät uusille asiakkaille

  1. ff sanoo:

    Kuinka perintään menneitä lainoja on makseltu? Sain hiljan ensimmäisen kerran pienen maksun (0,20€) perinnässä olevasta lainasta, muutoin niille ei tähän asti näyttäisi moneen kuukauteen tapahtuneen mitään… Hidas ja epäedullinen prosessi tuo perintä. Epäedullinen ainakin ”sijoittajalle”.

    Luokitelluissa hakemuksissa saisi olla enemmän 12 kk maksuajalla olevia lainoja, sitoutuminen esim. 36 kk mittaiseen lainaan vaikuttaa vähän epäilyttävältä…

  2. admin sanoo:

    Tarkkaa prosenttia ole juuri nyt antaa, mutta se on noin 50/50: puolet maksaa kaiken viivästyskorkoineen takaisin ja puolet ei mitään. Luonnollisesti tosielämässä tuo suhde ei ole aivan noin jyrkkä.

  3. jamppamies sanoo:

    Olisiko mahdollista saada noille, jotka eivät saa Luokiteltu-titteliä niin joku tähti vaikka jos/kun ovat maksaneet lainan takaisin kunniallisesti??

    Ja tulevaisuudessa jos hakeevat lainaa niin sijoittajatkin näkeevät, että tuo on hoitanut asiat edellisellä kerralla hyvin.

    Maksimi 3 tähteä??

    Olisiko se liian luokiteltavaa??

  4. admin sanoo:

    Lainahakemuksen yhteydessä näkyy kirjautuneille aiemmat lainat ja niiden maksut, jos niitä on. Tähtiä tai vastaavia ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa.

  5. lainaaja_ sanoo:

    Hei,
    tuli mieleen että kuinka paljon pitää olla pätäkkää / rahaa sijoitettavaksi, että hyötyisi osakeyhtion kautta sijoittamalla näihin lainoihin (veroetu)?

    Lähinnä tuo kirjanpito tuppaa olemaan kallista näillä lanttisijoituksilla. Jos jollain on vinkkejä / tietoa niin mielellään otetaan vastaan.

  6. PankkiiriAnkka sanoo:

    Näen, että järkevintä on perustaa OÜ Viroon, sijoittaa yhtiöön muutama dona (ehkä 20 000-30 000 euroa) ja sijoittaa sitä kautta. Kunhan ette nosta yhtiöstänne itsellenne rahaa palkkana tai osinkoina, niin toiminnan pitäisi olla verovapaata.
    Tässä tosin kannattaa huomioida se, että sijoitukset tosiaan ovat konservatiivisia eivätkä mene henkilöille, joilla on velkoja 25 000 euroa ja hakevat 400 euroa 4 kk maksuajalla lainojen yhdistelemiseen, koska maksuvaikeudet vain pahenevat tällaisilla tapauksilla – suosittelen suhtautumaan kriittisesti lähtökohtaisesti jokaiseen lainahakemukseen ja sijoittaa vain niihin, jotka selviävät kritiikistä kunnialla/ovat sellaisia, joilta saa omansa takaisin mielellään korvaustakin vastaan.

Leave a Reply