Uusi perintäkumppani

OK Perintä hoitaa jatkossa lainojen perinnän

GREAT_SUCCESS

Jatkossa jo ensimmäinen muistutuslasku siirtyy perintätoimistolle 

Parantaaksemme maksujen tehokkuutta, siirrämme jatkossa laskut jo ensimmäisestä muistutuksesta lähtien perintätoimiston hoidettavaksi. OK Perintä on pitkään alalla toiminut ja hyvämaineinen yhtiö. Heidän keskeinen perintätapansa perustuu asiakkaan nopeaan kontaktointiin, jolla pyritään varmistamaan velan maksu.

Lisää tietoja viikkokirjeeseen

Samalla tavoitteena on myös lainoista tiedottamisen parantaminen. Jatkossa viikkokirjeessämme näkyy myös perintään siirretyt lainat sekä maksut perinnästä.

 

7 Responses to “ Uusi perintäkumppani

  1. sanshiro-jottai sanoo:

    Moi, perintään liittyen kysymys! Jos 20% korolla otettu laina menee perintään, maksetaanko siitä enää viivästyskorkoa, 9%? Ja onko tämä korkotuotto, tietysti Lainaajan siivulla vähennettynä, siis se korko mitä ”sijoittaja” lainalleen saa? Kannattaisiko jokaisen lainanottajan siis ilmoittautua heti rahat saatuaan rahattomaksi ja maksella pienempää korkoa kunnes viitsivät maksaa lainan takaisin?

    Tuli vaan mieleen!

  2. admin sanoo:

    Viivästyskorko on ensimmäiset puoli vuotta yhtä kuin lainan korko, jonka jälkeen se on virallinen viitekorko + 7%. Tällä hetkellä korko on 8%: http://www.vm.fi/vm/fi/11_rahoitusmarkkinat/08_peruskorko/04_viite_ja_viivastyskorkotaulukko.jsp

    Vaikka korko aleneekin myöhemmin, ei tuo ole oikein toimiva strategia, koska maksut kohdistuvat aina ensin korkoon ja sitten pääomaan.

  3. sanshiro-jottai sanoo:

    Olen siis itse palvelussamme sijoittajana, en lainanottajana, ja aloin ihmetellä kun kohta puolet lainoista on perinnässä… Ilmeisesti kyseessä ei siis olekaan lainanottajien holtittomuus vaan he ovatkin verraten laskelmoivia yksilöitä! Ulosotto- muut kustannuksethan siinä tulevat maksettavaksi, mutta jos korko on huomattavasti edullisempi, se saattaa kannattaa.

    Teidän kannaltanne ei taida olla väliä milloin asiakas maksaa, koska otatte prosenttiyksikön joka tapauksessa?

  4. admin sanoo:

    Perinnän ja ulosoton kustannukset ovat kuitenkin yli 100€ ja monesti enemmän, joten aika hankalaa on löytää mitään break even -pistettä tuosta: http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/4d253ccf-6a00-4a67-b33b-48599c44007e.aspx Lisäksi ulosotosta tulee muita epäsuoria kustannuksia kuten luottotietojen menetys, joten ei tuo mitenkään rationaalisesti voi olla kannattavaa.

    Meidän kannaltamme parasta on, että lainanottaja maksaa takaisin lainan eräpäivänä.

  5. Erkki sanoo:

    sanshiro-jottai:

    Niin kai olet tietoinen, että lainaaja.fi:ssä tehty lainasopimus ei ole sinänsä laillisesti sitova. Eli takaisinmaksu on täysin lainanottajan oman moraalin varassa. Lainan voi kyllä laittaa perintään, mutta vaikka sitä ei maksaisi, niin mitään seuraamuksia tästä ei synny.

  6. admin sanoo:

    Edellinen viesti on täysin virheellinen. Kaikki lainat ovat laillisesti päteviä sopimuksia.

  7. Mikko sanoo:

    Vaikka tähän mennessä iso osa omista lainoista onkin mennyt perintään ja sijoituksien mielekkyydestä voidaan olla montaa eri mieltä (parempaan suuntaan kuitenkin mennään, pisteet siitä), niin pitää kyllä sen verran myös puolustaa ylläpitoa, että tuo Erkin teksti on todellakin 100 % virheellinen.

    Perinnästä tulee todistettavasti esim. allekirjoittaneelle säännöllisen epäsäännöllisesti rahaa, joten kyllä siitä velalliselle todellakin seuraamuksia syntyy, mikäli velan jättää maksamatta.

Leave a Reply