Lainaaja.fi mukaan myöntämään lainoja!

Jo aiemmin olemme tiedottaneet tästä lainanantajiamme ja nyt teemme sen julkisesti:

Lainaaja.fi tulee yhdeksi lainanantajaksi kaikkiin lainoihin

Ja vastataksemme tästä varmasti herääviin kysymyksiin:

Olemme tehneet viime aikoina paljon ”näkymättömiä” muutoksia lainanhakemisprosessiin. Koska näistä muutoksista on vaikea tuoda esille avaamalla niiden toimintaa, haluamme osoittaa nyt selvimmällä mahdollisimmalla tavalla uskomme järjestelmämme toimintaan: laitamme oman nahkamme likoon. Tämä tarkoittaa entistä parempaa mahdollisuutta lainansaantiin lainanottajille ja samalla varmempaa tuottoa lainanantajille.

Miten?

Lainaaja.fi tulee mukaan lainoihin yhtenä osapuolena, samoilla oikeuksilla ja velvollisuuksilla kuin muutkin lainaan sijoittaneet.

Tätä varten nykyiset omistajat ja muutamat yksityissijoittajat ovat sijoittaneet rahaa yhtiöömme. Koska pääomamme ei ole vielä valtaisa ja koska emme halua muuttaa Lainaajaa pelkästään meidän lainapalveluksemme, pyrimme rajoittamaan sijoituksemme koon alle 500€ per laina. Tulemme sijoittamaan jokaiseen sivullamme julkaistavaan lainaan.

Ensimmäisen lainamme olemme tehneet parin viime viikon aikana. Olemme myös tulleet hyväksytyiksi Etelä-Suomen lääninhallituksen luotonantajarekisteriin, joka vaaditaan jokaiselta ammattimaisesti lainaustoimintaa harjoittavalta: http://www.laaninhallitus.fi/lh/etela/kil/home.nsf/pages/2A3DCAA76293D4ECC22577F4002C6816?opendocument

Mitä tämä loppupeleissä tarkoittaa?

Me uskomme vakaasti että meillä on paras vertaislainapalvelu ja paras asiakasvalinta. Olette ehkä huomanneet julkaistujen hakemusten määrän tippumisen; hylkäämme tällä hetkellä yli 80% kaikista hakemuksista, koska hakijat eivät ole riittävän maksukykyisiä. Muutoksen johdosta harvempi hakija saa kauttamme lainaa, mutta hyvät hakijat saavat todennäköisesti kokonaan hakemansa summan. Edellä kuvattujen muutosten johdosta luottotappioiden määrä on tippunut helmikuusta lähtien myönnettyjen lainojen kesken noin 6%:iin.*

Haluamme rakentaa Lainaajasta paikan, jossa lainan saavat maksukykyiset ja rehelliset lainanhakijat. Haluamme myös että jokainen lainanhakija saa ainakin osittain hakemansa lainasumman. Tästä syystä koemme tärkeäksi toimia nyt pelinavaajana sekä markkinatakaajana lainojen myöntämisessä.

Mitä mieltä olet Lainaajan mukanaolosta lainoissa?

* Mittaus tehty 18. kesäkuuta

 

10 Responses to “ Lainaaja.fi mukaan myöntämään lainoja!

  1. PulskaOrava sanoo:

    Oikein hyvä uudistus! Luo varmasti luottamusta valintakriteereihin. Pienempi määrä varmemmin maksukykyisiä hakijoita on parempi kuin isompi joukko joiden keskinäisestä paremmuudesta ei ole tietoa.

  2. Lainuri sanoo:

    Huomasinkin että lainaaja.fi on ollut sijoittajana
    hyvö selvennys asiaan. Jos luottotappiot pitävät paikkansa, niin tästä tuli lainanantajalle juuri houkuttelevampi paikka.

  3. Heegeh sanoo:

    Koskakohan mahtaa tulla päivitettyä tilastoa lainoista?

  4. admin sanoo:

    Yllä olevassa tekstissä on hieman tietoa kehityksestä. Teemme parhaillaan omaa työkalua jolla saa luotua omat tilastot.

  5. Sami1988 sanoo:

    Sijoitatteko yhä kaikkiin sivuillanne julkaistuihin lainoihin, vai vain varmennettuihin hakemuksiin?

  6. admin sanoo:

    Lainaaja sijoittaa luokiteltuihin hakemuksiin.

  7. Sami1988 sanoo:

    Kiitos vastauksesta.

    Onko sitten muiden kuin luokitetujen hakemusten kriteereitä muutettu sen jälkeen kun lainaaja.fi lakkasi sijoittamasta niihin?

    Tämä olisi mielestäni oleellinen tieto lainanantajien kannalta.

  8. admin sanoo:

    Tuolla on *-merkityissä kohdissa ne kriteerit jotka tarkistamme kaikista hakemuksista: https://www.lainaaja.fi/hae-lainaa/luokitellut-hakemukset.html

    Omissa sijoituksissamme olemme noudattaneet tiukkoja kriteereitä, tosin nyt nuo vielä tiukemmin ja paremmin määritetty.

  9. Sami1988 sanoo:

    Haluaisin nyt vielä varmistua tästä:

    Eli onko Markkinat -kohdassa olevien hakemusten läpipääsykriteereitä höllennetty muutoksen yhteydessä?

    Eli onko *-merkityt kohdat tarkistettu yhtä laajasti/laajemmin kuin ennen muutosta?

  10. admin sanoo:

    Lyhyesti: kyllä ja ei.

    Kiristimme 2012 helmikuussa lainojen myöntämiskriteereitä siihen, mitä ne nyt ovat Markkinoilla. Eli todistetut tulot, ei ulosottoja yms. Tällä on ollut positiivinen vaikutus maksuihin. Kun nyt nostimme korkoa, aiomme myös piakkoin muuttaa maksimilainaa ja aikaa alemmas joka on mahdollista hakea ja saada Markkinoilta. Näin tuoton ja riskin pitäisi kohdata paremmin.

    Touko- kesäkuussa kokeilimme vielä tiukennettuja ehtoja, joissa oli käytössä nykyiset luokiteltujen lainojen ehdot. Muutos joka nyt tehtiin, oli siis lainojen jakaminen kahteen eri kategoriaan.

    Toivottavasti tämä selvensi.

Leave a Reply