Tiedotus koskien muistutusmaksuja

Muutamme 1. elokuuta alkaen lainojemme muistutusmaksuja. Käytännössä tämä tarkoittaa muutosta 2. muistukseen ja perintään siirrosta, joissa aiemmin kulu on ollut 5€. Jatkossa kulut ovat alle 250€ lainaerissä 15€ ja 10€. Muutos on tehty kohentamaan maksujen saapumista ajallaan ja turvaamaan lainanantajien asemaa. Alla muistutusmaksut 1.8 alkaen:

Maksuerä Summa <250€ Summa ≥250€
1. muistutus 5€ 5€
2. muistutus 15€ 37€
Perintään siirto 10€ 25€

 

4 Responses to “ Tiedotus koskien muistutusmaksuja

  1. Heegeh sanoo:

    Muutoksen peruste ”on tehty kohentamaan maksujen saapumista ajallaan ja turvaamaan lainanantajien asemaa.” on mielestäni hieman kaukaa haettu.
    Käytännössä lainanantaja ei hyödy juuri mitään, en kyllä usko kulujen noston vaikuttavan maksujen saapumiseen.
    Lainaaja Oy:n ”tulot” tässä lähinnä kasvavat. Mitä huonommin maksuja maksellaan, sitä paremmin firmalla menee, näin kärjistetysti.
    Sijoittajiin tämä muutos ei vaikuta (ennen kuin toisin todistetaan).

  2. admin sanoo:

    Lainanantaja hyötyy siinä, että olemme henkilökohtaisesti yhteydessä myöhässä maksaviin ja yritämme saada heidän maksunsa takaisin aikatauluun. Tästä olemme saaneet kiistatta hyviä tuloksia, mutta tämä myös vie meiltä työaikaa. Kustannusten nostolla pyritään siis kattamaan ylimääräisen työn aiheuttamia kuluja. Toinen toivomamme reaktio olisi, että maksut tulisivat paremmin aikataulussa korkeamman sanktion myötä. Tämän toimivuus jää myöhemmin todettavaksi.

  3. PulskaOrava sanoo:

    Olettaisin myöskin, että isompi kulu myöhästymisistä voisi kohentaa päätöstä maksaa aiemmin kuin myöhemmin. Henkilökohtainen yhteydenotto niin ikään auttanee muistuttamaan lainan olemassaolosta. Ihan järkevä sanktiointi mielestäni ja ymmärrettävää, että teidänkin pitää kulut kattaa. Tosin minkä takia 2. muistutuksen summa on isompi kuin perintäänlaiton? Äkkiseltään ajattelisi, että nuo maksut nousisivat portaittain mitä myöhemmäksi jättää.

  4. admin sanoo:

    Perintäkuluille on laissa asetetut ylärajat ja niin korkeisiin emme halua mennä. Perintään siirrossa tulee lisäksi kuluja perintäyhtiöltä, joten siitä emme myöskään halua laskuttaa liikoja.

Leave a Reply