Tulevat uudistukset Lainaajaan

Aiemmin lupasin kirjoittavani uudistuksista, joita olemme nyt tuomassa täytäntöön täydellä höyryllä. Esittelen tässä pintapuolisesti kunkin uudistuksen, jokaista tarkastelemme tarkemmin omissa kirjoituksissa.

Ideat

Ideat

1. Lainanhakijoiden reittaus

Tämä on ehdottomasti tärkein uudistuksemme. Jatkossa kaikki lainanhakijat arvioidaan luomiemme sääntöjen perusteella, jotka määrittävät paitsi kuka voi ylipäätään hakea lainaa, myös sen kuinka paljon hakija voi maksimissaan hakea. Yksikään hakija ei saa lainaa, jollei hän ole toimittanut palkkatodistusta tai hänelle ole tehty pankkitietoihin perustuvaa arviointia. Pankkitietoihin perustuva arviointi on edistyksellisintä tekniikkaa mitä Suomessa on tarjolla, ja olemme erittäin innoissamme saadessamme sen käyttöömme. Näistä molemmista kirjoitan tarkemmin myöhemmin, mutta tässä vaiheessa on hyvä tuoda tiedoksi että tästä päivästä lähtien jokaisessa uudessa hakemuksessa tulee olla meidän tarkistamamme ja hyväksymämme palkkatodistus.

2. Lainasummien muutos

Vastataksemme paremmin kysyntään, muutamme lainojen summia vastaamaan paremmin tämän hetken hakijoiden ja sijoittajien toiveita. Lainojen maksimikoko rajataan 5000€ tienoille ja vastaavasti pienimmät lainat alkavat 500€ pinnasta. Tarkkoja rajoja emme ole vielä lyöneet lukkoon, mutta nuo ovat aika lähellä toteutuvia. Vastaavasti tarjoamme myös lyhyempiä laina-aikoja, alkaen aina 4kk lähtien.

Lainarajojen muutoksen myötä myös hintoihin tulee muutoksia. Tämä koskee lainan järjestelypalkkiota ja kuukausimaksua, jotka muutamme vastaamaan yleisesti markkinoilla olevia hintoja. Tästä päivästä lähtien lainan järjestelypalkkio on 90€ ja kuukausimaksu 5€. Sijoittajille ei tule muutoksia hintoihin.

3. Mahdollisuus osittaiseen lainaan

Tätä meiltä on pyydetty toimintamme alusta asti. Vaikka siihen liittyy hieman ristiriitaisuuksia, olemme päättäneet kokeilla osittaisten lainojen sopivuutta. Hakemusajan lopussa lainanhakijalla on mahdollisuus hyväksyä siihen mennessä tehdyt tarjoukset. Rajoitteena tässä on lainojen yleinen minimi, joka edellisessä kappaleessa mainittiin.

4. Automaattinen lainaus

Olemme testanneet jo jonkin aikaa toiminnallisuutta, jossa käyttäjä voi määrittää summan joka automaattisesti lainataan hänen kriteerinsä täyttävälle hakijalle. Esimerkki: Lainaa 50€ jokaiselle yli 25-vuotiaalle hakijalle, jolla on todistettavasti yli 2000€ tulot. Käyttäjä voi määrittää myös minkä osan hän haluaa jättää sijoitettavaksi itsenäisesti.

Yhteenveto: meille on tulossa lähiviikkoina paljon uudistuksia joista olemme erittäin innoissamme ja jotka todella hyödyttävät käyttäjiämme.

 

 

2 Responses to “ Tulevat uudistukset Lainaajaan

  1. PulskaOrava sanoo:

    Kaikki kuulostavat erinomaisilta parannuksilta, etenkin tuo reittaus! Osittaisen lainan hyväksyntä ei ilmeisesti kuitenkaan poista sijoittajan mahdollisuutta peruuttaa lainatarjouksensa täyttymättömästä lainasta ennen hakemusajan umpeutumista? Hakemusajan umpeuduttua varmaan menee kuitenkin ”lukkoon” odottamaan josko hakija hyväksyy lainan?

  2. admin sanoo:

    Aivan oikein, osittainen laina voidaan hyväksyä vain hakemusajan umpeuduttua. Kirjoitamme vielä tarkemman kuvauksen, mutta pääpiirteissään noin.

Leave a Reply