Älä ota kulutusluottoa heräteostokseen

Kuvittele tilanne, olet kaupungilla kun näet kaupan näyteikkunassa aivan ihanan uuden mekon/auton/kännykän/kengät/mitä tahansa, valitse tähän itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Sinulle syntyy halu ostaa tuo tuote heti, ennen kuin joku muu vie sen. Ei väliä, että sinulla ei oikein olisi siihen varaa, halu täytyy tyydyttää heti.

Kuulostaako tutulta? Olen varma, että tämä on tuttua 95%:lle ihmisistä, loput valehtelevat. Erona on, että osa meistä pystyy pitämään heräteostonsa kohtuullisesti kurissa kun taas toisilla lähtee niin sanotusti mopo käsistä.

Yleinen sääntö tulee olla, että heräteostoksia ei tule rahoittaa lainalla. Ei milloinkaan. Jos hankinta on niin iso, ettet pysty sitä heti maksamaan, sinun tulee miettiä vähintään yön yli ennen ostopäätöstä. Tämä on minimivaatimus, henkilökohtaisesti yritän etsiä tietoa ostokohteestani ennen päätöksen tekemistä jotta voisin sen jossain määrin perustella itselleni järkisyin. Olen toki vain ihminen ja joskus epäonnistun surkeasti.

Mikäli asiani jäi vielä epäselväksi, tiivistän sen kahteen pieneen sääntöön:

1)    Älä koskaan, milloinkaan, humalassakaan, ota kulutusluottoa heräteostosta varten.

2)    Älä milloinkaan unohda sääntöä nro 1.

Vaikka meidän toimialaamme kuuluukin luotonanto, me Lainaajassa haluamme edistää järkevää rahankäyttöä. Lainanottaminen on osa järkevää taloudenpitoa silloin kun lainalle on selkeät perusteet ja kohde. Tämä on sekä lainanottajien että lainanantajien parhaaksi.

Pystytkö sinä hillitsemään halun heräteostoksiin?

 

One Response to “ Älä ota kulutusluottoa heräteostokseen

  1. Joskus on tullut ostettua kulutusluotolla tavaraa, enkä voi suositella kenellekään. Nyt eri luottoja on maksettavana useita tonneja. Uuden tavaran tai vaatteen omistaminen ei kuitenkaan tuo tyydytystä kuin pieneksi hetkeksi. Minusta on tosi huono asia, että kulutusluoton voi saada nykyisin niin nopeasti. Se mahdollistaa heräteostokset eikä ehdi harkitsemaan riittävästi tarvitseeko tavaraa vai ei. Useimmiten ostohalut menee kuitenkin päivässä tai parissa ohi ja tavaralle ei koekaan enää pakottavaa tarvetta.

Leave a Reply