Markkinoilla voit myydä  lainojasi ja ostaa muiden myynnissä olevia lainoja. Lainaa myytäessä on aina myytävä koko jäljellä oleva lainamäärä. Hinnan voit asettaa itse, oletuksena on jäljellä oleva pääoma. Toimeksianto peruuntuu jos osapuoli itse sen päättää tai jos lainaan tulee takaisinmaksuja.

Lainan myynti

1. Aloita lainamarkkinoiden etusivulta klikkaamalla Markkinat-painiketta.

2. Tämän jälkeen aukeaa lista myöntämistäsi lainoista. Valitse myytävät lainat ruksittamalla ne, seuraavaksi aktivoituu muokattavaksi Hinta-laatikko. Voit tässä asettaa myytävän lainan hinnan, oletuksena ja suosituksena on jäljellä oleva pääoma.

 

Myytävästä lainasta tulee vielä vahvistus.

 

Kun myyntitoimeksianto on onnistuneesti saatettu voimaan, sinulle tulee kuittaus. Voimassaoleva toimeksianto näkyy myös omalla tililläsi Lainamarkkinat-valikosta.

Lainan ostaminen

Markkinat-sivulla näet listauksen kaikista myytävistä lainoista. Viemällä hiiren Myynti-sarakkeeseen hinnan kohdalle huomaat taustavärin muuttuvan. Klikkaamalla tästä, pääset tekemään ostotoimeksiantoa. Oletuksena on osto markkinahintaan, eli siihen hintaan mitä myyjä pyytää. Jos asetat alhaisemman hinnan valitsemalla rajahinta, jää toimeksiantosi odottamaan myyjän hyväksyntää. Voit peruuttaa ostotoimeksiannon niin kauan kuin myyjä ei ole hyväksynyt sitä.

Ostosta pyydetään vielä vahvistus, samanlainen kuin lainaa myytäessä. Mikäli toimeksianto tehdään markkinahintaan, tulee ilmoitus onnistuneesta kaupasta. 

Tiedot-linkistä pääset omalle tilillesi katsomaan Toteutuneet-välilehdestä tekemiäsi kauppoja.

Aloita sijoittaminen