Vertaislaina lainanhakijan kannalta

Vertaislainoissa sekä lainanhakijat että sijoittajat ovat yksityishenkilöitä ja niistä käytetään myös nimitystä P2P laina (peer-to-peer). Näin yksityishenkilöt korvaavat pankkien toimintaa rahan lainaajina samoin kuin Airbnb korvaa hotelleja ja Uber takseja.
 

Lainanottajan edut

Vertaislainat eivät ole pikavippien jatkumo, sillä rahaa lainaavina sijoittajina toimivat yksityishenkilöt yhtiön tai pankkien sijaan. Näin korot lainanhakijoille pysyvät huomattavasti pienempinä kuin pikavipeissä. Lainanhakijat saavat lainalleen pidemmän maksuajan, pienemmän korot sekä pienemmän kuukausierän ilman vakuuksia ja takaajia. Sijoittajat puolestaan saavat sijoitukselleen paremman koron, kun pankki jää lainaustoiminnan ulkopuolelle. Näin molemmat osapuolet hyötyvät.
 

Lainaaja on vertaislainojen markkinapaikka

Lainaaja on markkinapaikka sijoittajan ja lainanhakijan välillä ja tekee mahdolliseksi vertaislainaamisen osapuolten välillä. Luotonannosta tulee sosiaalista ja reilua molemmille osapuolille. Rahanlainaajat voivat määrittää itselleen sopivan lainan määrän ja keston ja sijoittajat arvioida lainahakemuksia suhteessa omiin tuotto-odotuksiinsa. Lainaajan vertaislainoissa korot vaihtelevat 6-24% välissä ja lainasummat 800-6000€ välissä.
 

Vertaislainat sijoittajan kannalta

Sijoittajalle vertaislaina Lainaan kautta tarjoaa markkinoista riippumatonta tuottoa, kuukausittaista kassavirtaa ja jälkimarkkinamahdollisuuden lainoille. Vertaislainat ovat loistava tapa sijoitussalkun hajautukseen. Lue lisää vertaislainoista sijoittajan kannalta.