Lainaajan lainamarkkinat käyvät kuumina

Kasvua alkuvuonna

Lainaajan vuosi 2016 on lähtenyt hyvin käyntiin. Lainahakemusten määrä nousi tammikuussa yli 20% joulukuun hakemusmäärään verrattuna. Samaan aikaan myös sijoittajat ovat löytäneet Lainaajan vertaislainat yhä paremmin. Näin ollen markkinat toimivat tällä hetkellä erittäin tehokkaasti.

 

Lainat täyttyvät nopeasti

Markkinan tehokkuus hyödyttää lainanhakijoita, kun laina on nopeasti käytettävissä. Lainaajan lainamarkkinoilla lainat täyttyvät nyt erittäin nopeasti. Tämä yhdistettynä tammikuussa tehtyyn hakemusprosessin uudistukseen, jossa laina siirretään hakijalle heti sen täytyttyä on johtanut siihen, että lainoja on voitu siirtää hakijoille jopa samana päivänä, kun hakemus on hyväksytty. Nyt on siis erinomainen aika hakea lainaa.

 

Kahden kuukauden lyhennysvapaa uusiin lainoihin

Myönnämme uusiin lainoihin kahden kuukauden lyhennysvapaan. Tämä antaa sopivaa joustoa lainanhakijoille ja nämä voivat sovittaa lainan yhä paremmin. Tarjous on voimassa 11.3. asti ja koskee vain uusia lainahakemuksia.

 

7 Responses to “ Lainaajan lainamarkkinat käyvät kuumina ”

  1. JorppaÄssä sanoo:

    Hei! Tällä hetkellä ei näy ainuttakaan hakemusta? Onko joku bugi vai onko markkinat romahtaneet hakijoista?

  2. admin sanoo:

    Suurin osa hakemuksista tulee täyteen lähes heti julkaisun jälkeen, jolloin ne ehtivät olla esillä vain noin tunnin. Tästä syystä on aikoja jolloin ei hakemuksia näy, hakemusmäärät ovat kuitenkin suurempia kuin ennen.

  3. Ilkka sanoo:

    Tämä on huono muutos.
    Lainaa ei ehditä kilpailuttamaan, mikä haittaa lähinnä lainan hakijoita. Tämä todennäköisesti vie lainanhakijat muihin palveluihin ajan saatossa.
    Muutos ajaa ”jatkuvan sijoituksen” käyttöön, jolloin lainaamisesta katoaa se inhimillinen osa, mikä vertaislainoissa itseäni viheättää. Sijoittajan riski väkipakolla hajautetaan kaikkeen. Epäilen, että tämän johdosta useampi päätyy sijoittamaan lainaan, johon ei omin silmin tarkastellen sijoittaisi.
    Palvelun aktiivisuus näyttää tippuneen – vaikka olisikin vain harhaa, on tämä huonoa palvelulle.
    Kaipaisin vain yhä enemmän sosiaalisuutta koko lainaamiseen, vaikkapa viestinnän mahdollisuutta lainanottajien ja lainoittajien välille. Voisin kuvitella, että monella lainanantajalla olisi jopa ihan rakentavaa sanottavaa rahankäytöstä monelle lainanhakijalle.

    Olette viemässä tätä ihan väärään suuntaan.

    Taidan siirtyä käyttämään Fellow Financea, mikä tähän asti on mielestäni ollut teitä jäljessä, mutta jotka näyttävät ymmärtävän tämän sosiaalisen aspektin teitä paremmin.

  4. admin sanoo:

    Lainojen nopea täyttyminen on nimenomaan lainanottajien toive. Lainanottajille on tälläkin hetkellä mahdollista lähettää kysymyksiä ja kommentteja lainahakemuksen kautta.

    Voit toki käyttää muitakin palveluja, mutta ainakin FF:n oman tiedotteen mukaan 94(?) prosenttia hakemuksista rahoitetaan automaattisijoituksella.

  5. Ilkka sanoo:

    Automaattisijoitukset ovat olleet jatkuvasti laskussa viimeaikoina FF:llä. Nyt enää 91%. Silti toki merkittävin osa, ja varmasti siinä pysyykin, mutta ainakaan uusia lainanantajia tuskin houkuttelee sijoittaminen, jos avoimia lainoja on 5, kuten tällä hetkellä. Vaikea tietää, mitä yhden tai viiden tähden laina tarkoittaa, jos niitä ei ole kahlannut läpi. Muutos nostaa kynnystä varsinkin uusille lainanantajille lähteä lainkaan mukaan. En myöskään halua keskiarvoistaa korkotuottoani algoritmillänne ja antaa sen päättää suoraan rahojeni lainaamisesta.

    Käytännössä vaihtoehtojani ovat:
    a) laskea jatkuvan sijoituksen kriteereitä riittävän alas, jotta saan rahani kiertoon. TAI
    b) sijoittaa näkyvillä oleviin 5 lainahakemukseen, jotka ovat melko jämiä yhden ja kahden tähden lainoja

    b on ehdottomasti poissuljettu.
    a on mielestäni todella tylsää ja siinä lainoituskilpailu tapahtuu minun kannaltani todella rajoitetulla informaatiolla. Tilastojenne perusteella on vaikea määritellä, mikä on keskimäärin sopiva lainakorko eri luokituksille. Tiedän vain sen, kuinka alas muut ovat valmiit menemään. Miten voisin perustella lainaavani itse halvemmalla? Julkaisetteko tilastoja eri luokitustenne luottotappioprosenteista?

  6. admin sanoo:

    Nyt pitäisi olla riittävästi valinnanvaraa lainoissa. Lainojen luokitukset on selitetty täällä: https://www.lainaaja.fi/lainojen-jakautuminen-luokittain.html

    Automaattisessa sijoituksessa voit asettaa rajat kuinka paljon kuhunkin luokkaan sijoitat, jolloin kaikki ei mene saman luokituksen lainoihin.

  7. Lyhennysvapaa sanoo:

    Lyhennysvapaa voisi olla jatkuva ominaisuus ja/tai toimia eräänlaisena palkkiona hyvinhoidetusta takaisinmaksusta

Leave a Reply