Uusi kumppani myöntämään lainoja

Hyviä uutisia lainanhakijoillemme! Olemme hiljattain tehneet yhteistyösopimuksen BigBank Oy:n kanssa lainojen myöntämisestä. Yksinkertaisuudessaan yhteistyö menee näin: mikäli lainanhakija ei saa meidän kauttamme tarpeeksi sijoittajia lainaansa, me voimme välittää hakemuksen heille suoraan. BigBank tekee tarjouksen heidän vastaavan lainasta ja hakijamme voi halutessaan hyväksyä sen nopeasti. Tiedot välitetään vain mikäli lainanhakija on näin toivonut tehtävän. Yhteistyömme tarkoittaa lainanhakijoille entistä parempaa mahdollisuutta saada hakemansa laina, silloin kun meidän kauttamme se ei onnistu. Voimme myös siirtää hakemustiedot heti hakemuksen tekemisen jälkeen, mikäli kyseisellä hetkellä meillä ei ole tarpeeksi sijoittajia lainan rahoittamiseen.

Tietoa BigBankista


BIGBANK on on aloittanut toimintansa vuonna 1992. Se on Viron vakuusjärjestelmän Takuurahaston jäsen. Rahasto on julkisoikeudellinen toimija, jonka keskeinen tehtävä on taata tallettajien sijoittamat varat ja lisätä rahoitusalan vakautta ja luotettavuutta. Päävastuu pankin sivuliikkeen valvonnasta on Viron valvontaviranomaisella, joka valvoo mm. pankin vakavaraisuutta. Lisätietoa Suomessa toimivien ulkomaisten pankkien sivuliikkeiden valvonnasta löytyy Finanssivalvonnan Internet-sivuilta.

 

19 Responses to “ Uusi kumppani myöntämään lainoja

 1. PankkiiriAnkka sanoo:

  Ei tarvittaisi toisia tahoja rahoittamaan lainahakemuksia, mikäli hakijat olisivat sellaisia, että hoitaisivat velkansa ajallaan. Tällöin olisi motivaatiota kasvattaa sijoitussalkun kokoa täällä Lainaajassa ja kaikki lainaajat saisivat lainansa.
  Moni toki hoitaa lainansa hyvin ajallaan, mutta sitten joukossa on niitä, joiden maksumoraali on hieman löysempi.
  Vaikka perinnässä juoksee korko, niin silti mielummin pyörittäisin näitä rahoja mahdollisimman monen lainanhakijan kautta, jotta voisin avittaa mahdollisimman monia.

 2. Tuomas sanoo:

  Tällä hetkellä hylkäämme hakemuksista noin 60-70%, jolloin nämä hakijat voivat saada lainan BigBankin kautta. Tätä karsintaa teemme juuri parempien maksajien saamiseksi, mutta myös siksi ettei kaikille riitä tarpeeksi lainanantajia.

 3. PulskaOrava sanoo:

  Miten tuo näkyy lainanantajalle? Meneekö niin, että Lainaajassa ollut lainahakemus hylätään ja BigBank tarjoaa lainan koko haetulle summalle? Vai että BigBank tarjoaa erotuksen omana lainanaan ja Lainaajassa jo tarjottu osuus sitten omanaan (sikäli kun ylittää sen teidän minimirajanne)? Jälkimmäinen olisi tietysti meidän kannaltamme mukavampi tapa, mutta ymmärrän myös lainanhakijan ja BigBankin näkökulman saada se yhtenä lainana…

 4. Tuomas sanoo:

  Laina tulee kokonaan BigBankin kautta ainakin näin alkuvaiheessa juuri siksi, että se on teknisesti helpoin toteuttaa.

 5. Oranki sanoo:

  Komppaan Pankkiiri Ankkaa. Perinnästä rahat tulevat sitten joskus jos tulevat, en ole huomannut että omalla kohdalla mitään vielä olisi perinnästä tullut.

  Todella suuri osa jää maksamatta ja siirtyy perintään, omalla kohdalla lähes 50% on siirtynyt perintään tähän mennessä.

  Tämän takia en ole kasvattanut kuukausiin salkkuni kokoa ollenkaan.

  Hakijoita on tällä hetkellä paljon enemmän lainaajassa kuin sijoittajia avoimien hakemusten perusteella, joten sanoisin että hylkyprosenttia voisi nostaa helpolla tuonne 80-85% että vain parhaat 10-15% pääsisivät listoille, jotta suurempi osa maksetaan takaisin, jolloin voi nopeammin laittaa rahat uudelleen toiseen hakemukseen.

 6. Tuomas sanoo:

  Itse asiassa meidän ”siiviläämme” jää tällä hetkellä noin 70% hakemuksista. Syynä tähän on tietysti tarjonta, mutta tärkeimpänä on hyvien lainanhakijoiden valikoiminen tästä joukosta. Tavoitteenamme on nostaa tuota lukemaa 90% tietämille puolen vuoden kuluessa.

  Perinnästä tulee maksuja jatkuvasti, mutta nämä keskittyvät enemmän vanhempiin lainoihin, joissa on saatu aikaa maksu-/ulosottosuunnitelma.

 7. PankkiiriAnkka sanoo:

  Pointtini on se, että ette tarvitsisi BigBankkia kumppaniksenne, mikäli lainanhakijat maksaisivat lainansa mukisematta ilman ulosottoja. Minä ja luultavasti moni muukin mielellään lisää sijoituksiaan korkeakorkoisiin sijoituksiin, mikäli tuotto on ”varmaa”.
  Jos jengi maksaisi oikeasti lainansa kunnolla, niin mielelläni minä asuntovarallisuuttani vastaan otan jonkun kymppitonnin pankista 1,5 % korkoista lainaa ja lainaan sen 20 % korolla. Ongelma on kuitenkin se, että lainanottajat ovat mitä ovat ja liian iso osa menee ulosottoon, josta tulee se, mitä tulee.

 8. Tuomas sanoo:

  Toki, mutta joka tapauksessa heistä on apua kun aina ei ole tarpeeksi rahaa tarjolla lainahakijoille. Korkoarbitraasi ei sentään noin isona toteudu koska aina luottotappioriski on isompi kuin 0, mutta positiiviseksi tuotto saadaan varmasti.

 9. […] jotka eivät saa vertaislainapalvelun kautta tarpeeksi sijoittajia lainallensa, kerrotaan palvelun tiedotteessa. Palvelu välittää hakemuksen BigBankille, joka tekee lainanhakijalle tarjouksen lainasta. […]

 10. Lainapalvelu sanoo:

  Onkohan netissä vielä esittelyjä BigBankista? Meidän on ollut tarkoituksena jo kauan lisätä BigBank vertailuun, mutta tarvitsisimme lisää tietoa yrityksestä

 11. veikko sanoo:

  Aika vähän avoimia lainanhakemuksia? Eikö niitä tule enempää jotka pääsevät siivilän läpi vai onko jokin muu syy? Samaan aikaan Fixurassa niitä on jatkuvasti mutta mielummin sijottaisin tänne kuin Fixuraan.

 12. admin sanoo:

  Lainahakemuksia on vähän, koska olemme tarkoituksella rajoittaneet lainanhakijoita. Tällä hetkellä 80% hakemuksista hylätään. Syynä tähän on se, että haluamme valikoida vain maksukykyisiä lainanottajia sekä taata että kaikki saavat ainakin osan hakemastaan lainasummasta. Lähetämme näistä muutoksista pian postia käyttäjillemme.

 13. Sami1988 sanoo:

  Julkaisetteko taas jossakin vaiheessa tilastoja maksukäyttäytymisestä? Olisi kiva tietää, että kuinka suuri osa lainoista on nykyään mennyt perintään ja kuinka suurta osaa on hoidettu tunnollisesti.

 14. admin sanoo:

  Pikaisena päivityksenä: helmikuun alusta myönnetyissä lainoissa perintään oli juhannukseen mennessä mennyt 6%.

 15. Mikko sanoo:

  Tarkempaa dataa olisi todellakin kiva saada. Jos en ihan väärin muista, niin tähän menessä on tullut yksi ainoa tilasto, jossa on tarkemmin käyty läpi lainoja.

  Tuo 6 prosenttia kuulostaa vielä kohtuulliselta, mutta se tuskin tulee jäämään esim. kahden vuoden lainoissa tuohon 6 prosenttiin. Osaatko sanoa, että montako prosenttia helmikuun alun jälkeen myönnetyistä lainosta on menossa kohti perintään, eli lainasta on jouduttu lähettämään vähintään yksi muistutus? Tuo on ainakin aikaisempien lainojen osalta korreloinut aika hyvin tulevia maksuhäiriöitä.

  Mutta jatkossa olisi kiva saada esim. joka yö päivittyvää statistiikkaa, kuten sivuilla luvataan:

  ”Toimintamme perustuu avoimuuteen ja sosiaalisuuteen. Tämä koskee niin toiminnan pyörittäjiä kuin palvelun tietoja. Julkaisemme tilastoja myöntämistämme lainoista ja niiden kehityksestä sivuiltamme. Näiden kautta saat ajantasaisen ja luotettavan kuvan palvelumme tuotoista. ”

  Tai sitten vaihtoehtoisesti jokaisen kvartaalin jälkeen sellainen samanlainen graafi & pientä kommenttia, jonka julkaisitte reilu vuosi sitten.

 16. admin sanoo:

  Hieman myöhässä tulee vastaus:

  Perintään tulee varmasti menemään useampi kuin 6% lainoista, mutta toisaalta niistä tulee myös ajan myötä rahaa takaisin koron kera. Tätä palautus määrää en kuitenkaan tämän hetken tiedoilla pysty luotettavasti arvioimaan. 1. muistutuksen perusteella emme myöskään pysty tilastollisesti pätevästi arvioimaan perintään meneviä lainoja.

  Statistiikasta, voin nyt ilmoittaa että olemme aloittaneet kehittämään työkalua jolla kukin käyttäjä voi tutkailla tilastoja omilla parametreillä. Ensimmäisen version valmistumisessa menee vielä jonkin aikaa ja alkuun se tulee olemaan hyvin rajoitettu ominaisuuksiltaan, mutta sitä tullaan kehittämään jatkuvasti eteenpäin.

 17. Mikko sanoo:

  Hyvä pointti toki tuo perinnästä mahdollisesti saatavat rahat.

  Hienoa myös kuulla, että statistiikkaan ollaan tuomassa ainakin jollain aikavälillä työkaluja. Jos sen tekeminen nyt kuitenkin näyttää menevän esim. vasta ensi vuoden puolelle, niin olisiko mahdollista saada sellainen samanlainen graafi, jonka julkaisitte vuosi sitten? Vai oliko sen tekemisessä iso työ?

  Eipä muuta kuin keep up the good work!

 18. Sami1988 sanoo:

  Avoinna olevissa lainoissa näyttää lainaaja.fi olevan yhtenä tarjoajana. Eli sijoitatte nykyään myös itse läpimeneviin hakemuksiin, vai?

 19. admin sanoo:

  Kyllä, tarkennuksena vielä että sijoitamme kaikkiin julkaistuihin hakemuksiin.

Leave a Reply